06:02:05 14.07.2024
Stiri

Primărița de la Orhei ar putea fi trasă la răspundere, după ce ar fi OBSTRUCȚIONAT ancheta în cazul OMORULUI tinerei însărcinare de 19 ani. Alesul local ar fi dat prioritate unui „show media”, decât să furnizeze informații Poliției

Actualitate 26.04.2024 11:14 Vizualizări2655 Autor: ZiarulNational
Primărița de la Orhei ar putea fi trasă la răspundere, după ce ar fi OBSTRUCȚIONAT ancheta în cazul OMORULUI tinerei însărcinare de 19 ani. Alesul local ar fi dat prioritate unui „show media”, decât să furnizeze informații Poliției


Primărița municipiului Orhei, Tatiana Cociu, ar putea fi trasă la răspundere pentru obstrucționarea ancheta poliției în cazul omorului tinerei însărcinate de 19 ani, care a bulversat toată R. Moldova. Șeful Inspectoratului General de Poliție (IGP), Viorel Cernăuțeanu, a menționat că Tatiana Cociu ar fi întârziat acțiunile Poliției și a dat prioritate unui „show media” înaintea cooperării cu autoritățile în investigarea crimei.

Cernăuțeanu a declarat la emisiunea „Dialog Deschis” că apropiata lui Ilan Șor a furnizat înregistrările de pe camerele de supraveghere către „Canal 5”, un post de televiziune afiliat fugarului Ilan Șor, acțiune care nu ar fi fost coordonată cu Poliția și ar fi putut afecta negativ desfășurarea anchetei.

Șeful IGP a subliniat că publicarea acestor înregistrări a putut determina suspectul să ascundă anumite probe.

Citește și: Procurorul general interimar, noi detalii despre OMORUL tinerei de 19 ani din Orhei. Ce a provocat decesul femeii însărcinate în luna a șasea: „Avem un singur suspect și vom opta pentru o ședință PUBLICĂ în instanță"

„Vreau să-i amintesc doamnei Cociu că ea a preferat să dea mai întâi acele înregistrări la „Canal 5”. Bine, noi deja știam la acea etapă care este mașina, cine este persoana, eram pe punctul de a o reține. „Canal 5” a publicat acele înregistrări. Deci, orice cetățean care își vede mașina într-o situație similară întreprinde acțiuni de ascundere a anumitor probe. Iată în așa situație ne-am pomenit noi din cauza incompetenței unor instituții media, dar mai ales unor autorități publice locale. Deci, autoritățile publice locale au tergiversat anumite procese. Pot fi trase la răspundere? Cu siguranță, se examinează și această situație”, a punctat Cernăuțeanu.

Cu referire la evoluțiile pe caz, șeful IGP a anunțat că șoferul în mașina căruia a urcat tânăra de 19 ani este cercetat pentru omor.

„Persoana este deja învinuită și de răpire, în primă fază, dar și de omor. Cauza pe omor a fost pornită sâmbătă, imediat ce a fost găsită tânăra. Sperăm cât mai rapid să avem toate procesele ca persoana să ajungă cât mai rapid pe banca acuzaților”, a conchis Cernăuțeanu.

Amintim că trupul neînsuflețit al Anei-Maria Guja, o tânără de 19 ani de la Orhei, a fost descoperit, pe 20 aprilie curent, într-o pădure din raionul Telenești cu semne de moarte violentă - lovituri la cap, semne de arsuri cu țigara pe corp și de abuz sexual. Fata, însărcinată în luna a șasea, dispăruse de pe 12 aprilie, după ce a urcat într-o mașină necunoscută, pe o stradă din municipiul Orhei.

Șoferul acelei mașini, Gheorghe Cotorobai din satul Chițcanii Vechi, raionul Telenești, a fost reținut, dar nu colaborează cu ancheta.Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

08.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Krasnoselski se plân...

05.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Va dispărea Republic...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md