06:07:29 16.07.2024
Stiri

DOC // Guvernarea este acuzată că ASMUTE Centrul Național Anticorupție împotriva administrației din Orhei. Dinu Țurcanu, REPLICĂ tăioasă: „Este o tentativă de a pune presiune pe noi, de a ne închide gurile”

Actualitate 25.01.2022 19:24 Vizualizări1567 Autor: Ziarul National
DOC // Guvernarea este acuzată că ASMUTE Centrul Național Anticorupție împotriva administrației din Orhei. Dinu Țurcanu, REPLICĂ tăioasă: „Este o tentativă de a pune presiune pe noi, de a ne închide gurile”


Președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, susține că guvernarea a pus toate tunurile pe Consiliul Raional Orhei, după ce administrația raionului a decis că școlile din regiune să activeze cu frecvență fizică și a adoptat propriile măsuri în lupta contra pandemiei.

Într-o intervenție live pe Facebook, președintele raionului, Dinu Țurcanu, a anunțat că a primit o scrisoare din partea Centrului Național Anticorupție (CNA), prin care i se cere să prezinte, în regim de urgență, detalii cu privire la ședința la care a fost adoptată decizia respectivă.

„Se întâmplă ceea ce am intuit. Guvernarea a pus tunurile pe noi și vrea să se răzbune doar din simplu motiv că am îndrăznit să apărăm drepturile copiilor noștri. Astăzi am primit o înștiințare din partea CNA în care ni se cere socoteală pentru decizia Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a raionului Orhei. Mai mult, ni se cere să prezentăm detalii în legătura cu această decizie „în termen restrânși”, după cum se arată în scrisoarea de la CNA”, a declarat președintele raionului Orhei.

În context, Dinu Țurcanu s-a arătat surprins de formularea celor de la CNA și a menționat că nu este clar, din punct de vedere juridic, ce înseamnă noțiunea de „termeni restrânși” și ce e cu această urgență. Potrivit lui, este evident faptul că guvernarea încearcă să pună presiune pe ei.

Citește și: VIDEO // Autoritățile din Orhei NU renunță - școlile și întreprinderile din raion rămân DESCHISE. Țurcanu: „Noi ținem cont și de doleanțele oamenilor, spre deosebire de actualul Guvern. Nu avem un act care să conteste legalitatea deciziei CTESP”

„Această scrisoare și acest gest al guvernării îl considerăm drept o tentativă de a pune presiune pe noi, de a ne închide gurile și de a ne face sa dăm înapoi cu decizia noastră de a lăsa școlile deschise. Decizia Comisiei Extraordinare Sănătate Publică a raionului Orhei este o decizie legală, bazată strict pe lege, și nu credem că sunt motive sa fim urmăriți, persecutați și presați de structurile de forță ale statului. Dacă această guvernare a ajuns să vadă în decizia noastră, care vine să apere drepturile constituționale ale copiilor noștri și dreptul fundamental la educație, un act de corupție, atunci am ajuns mai rău decât credeam”, a menționat șeful administrației raionale.

Amintim că vineri, 21 ianuarie, Comisia locală pentru sănătate publică a decis ca școlile din raionul Orhei să continue să activeze în regim de zi, iar activitatea întreprinderilor din domeniul HoReCa să nu fie restrânsă, chiar dacă la nivel central s-a cerut contrariul. Ieri, președintele raionului, Dinu Țurcanu, a explicat că nu este de acord cu decizia autorităților centrale, deoarece restricțiile trebuie raportate la situația din teren și nu trebuie generalizate. Potrivit lui, pe lângă criza pandemică, R. Moldova se confruntă și cu o criză social-economică acută, prin urmare, este necesar să se țină cont și de posibilitățile pe care le are populația în această situație dificilă.


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

08.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Krasnoselski se plân...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md