11:11:11 04.08.2020
 
Stiri

Primăria Cluj-Napoca va finanța construcția unui complex sportiv din Ungheni: Grant de aproape 100 de mii de euro

Social 21.11.2019 10:07 Vizualizări1103 Autor: Ziarul National
Primăria Cluj-Napoca va finanța construcția unui complex sportiv din Ungheni: Grant de aproape 100 de mii de euro Monitorul de Cluj


Primăria municipiului Ungheni, din Republica Moldova, a solicitat sprijinul Primăriei Cluj-Napoca pentru construcția a două terenuri de sport în cadrul Parcului Central din Ungheni.

Potrivit autorităților de la Ungheni, valoarea totală a proiectului se ridică la aproape 166 de mii de euro, din care Primăria municipiului Cluj-Napoca va suporta 99 de mii de euro. Diferența va fi finanțată de Primăria Ungheni.

Banii clujenilor vor merge exclusiv pentru implementarea subproiectului „Construcția unui complex sportiv în Parcul Central din Ungheni”, parte din proiectul „Reabilitarea Parcului Central din orașul Ungheni”, etapa IV, conform acordului de finanțare nr. 1 din 2019 încheiat între Alexandru Ambros, primarul din Ungheni, și Emil Boc, primarul din Cluj-Napoca, scrie monitorulcj.ro.

„Din schița de proiect anexată adresei cu referințele de mai sus și a devizelor de lucrări, rezultă că proiectul ce se dorește a fi cofinanțat din bugetul local al municipiului Cluj-Napoca se referă la construcția a două terenuri de sport (mini-fotbal și multifuncțional, volei-tenis) situate în Parcul Central din mun. Ungheni, sector Centru”, se arată în referatul de aprobare al finanțării.

CITIȚI și Primăria municipiului Arad din România va aloca 100 de mii de euro pentru renovarea unui scuar din Chișinău: Și Primăria Sectorului 6 din București ar putea contribui la renovarea Parcului „Alunelul”

Odată cu primirea finanțării, efectuată prin transfer bancar, plata în lei, în termen de 30 de zile de la prezentarea documentelor justificative, administrația locală din Ungheni se angajează, printre altele, să respecte acordul de înfrățire/cooperare și să respecte destinația sumelor acordate.

CLUJ-NAPOCA ȘI UNGHENI, COLABORARE DIN 2016

Înțelegerea de colaborare între cele două municipii a fost aprobată de Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca în septembrie 2016, iar în data de 16 noiembrie 2016, cei doi edili au semnat Înțelegerea de Cooperare.

În septembrie 2017, 450 000 de lei româneștide la bugetul local al municipiului Cluj-Napoca pe anul 2017 au mers pentru finanțarea integrală a subproiectului „Orășelul copiilor”. Apoi, în septembrie 2018, Consiliul Local a aprobat finanțarea subproiectului „Teatru de vară și împrejurimi”, în valoare de 466 972 de lei românești.

Consilierii locali din Cluj-Napoca vor decide asupra Proiectului privind „Construcția unui complex sportiv în Parcul Central din Ungheni”, inițiat de primarul Emil Boc, în ședința de joi, 21 noiembrie.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.08.2020 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko va concura...

31.07.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Betonul rusesc al al...

27.07.2020 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Duelul Tănase-Boțan:...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md