21:40:20 24.06.2024
Stiri

Prim-ministrul Dorin Recean la Forumul oamenilor de afaceri, la Berlin: „R. Moldova este o destinație a oportunităților pentru INVESTITORI și oferă numeroase avantaje logistice și potențial de creștere și extindere”

Actualitate 28.09.2023 17:56 Vizualizări1310 Autor: Ziarul National
Prim-ministrul Dorin Recean la Forumul oamenilor de afaceri, la Berlin: „R. Moldova este o destinație a oportunităților pentru INVESTITORI și oferă numeroase avantaje logistice și potențial de creștere și extindere”


„R. Moldova este o destinație a oportunităților pentru investitorii străini”, a dat astăzi asigurări prim-ministrul Dorin Recean, în cadrul deschiderii Forumului de afaceri româno-german, organizat la Berlin.

Șeful Executivului a subliniat importanța cooperării și menținerii unei relații consolidate între R. Moldova, România și Germania pentru dezvoltarea unor noi afaceri în sectoare cu valoare adăugată înaltă.

„R. Moldova progresează în ceea ce privește aderarea la UE. Piața europeană este deschisă pentru republica noastră și am încheiat recent un acord de liber schimb cu țările EFTA. Investițiile noi în infrastructură și subvențiile în funcție de competențele cerute reprezintă o invitație clară pentru mediul de afaceri străin”, a spus prim-ministrul Dorin Recean.

Potrivit premierului, R. Moldova oferă numeroase avantaje logistice și potențial de creștere și extindere. De asemenea, cei care lansează o afacere în republica noastră beneficiază de o forță de muncă calificată, predictibilitate și deschidere din partea autorităților, de servicii digitalizate și infrastructură – Zone Economice Libere și Parc IT. „O altă facilitate ține de posibilitatea încheierii unor parteneriate durabile în domenii precum energia regenerabilă, industrializarea agriculturii, infrastructura rutieră și feroviară”, a spus Recean.

„Vă încurajez să analizați portofoliul oportunităților investiționale din R. Moldova și vă asigur că Guvernul este un partener de încredere în dezvoltarea afacerii pe care o lansați în republica noastră”, a menționat premierul Dorin Recean.

Despre oportunitățile de investiții în sectoarele cheie ale economiei naționale, dar și despre dinamizarea relațiilor comerciale dintre R. Moldova și Germania, prim-ministrul Dorin Recean a discutat, la Berlin, și cu membrii Asociației germane de afaceri pentru Europa de Est.

Menționăm că, recent, portofoliul de investiții germane în economia națională a fost completat prin deschiderea unei unități de producere în sudul țării a companiei Erich Jaeger. În total, conform autorităților, în republica noastră activează 411 întreprinderi cu capital moldo-german.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.06.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scepticii și cobitorii

21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md