21:20:51 02.12.2020
 
Stiri

PREZIDENȚIALE: Camere video funcționale în toate secțiile de votare pe 1 noiembrie

Actualitate 29.10.2020 14:09 Vizualizări637 Autor: Ziarul National
PREZIDENȚIALE: Camere video funcționale în toate secțiile de votare pe 1 noiembrie TVR Moldova


La alegerile de duminică, 1 noiembrie, în toate secțiile de votare vor funcționa camere video care vor înregistra, în ziua votului, procesul de până la deschiderea secțiilor și după închiderea acestora.

Comisia Electorală Centrală precizează că Sistemul de înregistrare video nu va avea conexiune la rețeaua internet, va fi funcțional doar în ziua votării, pentru a monitoriza operațiunile electorale în lipsa alegătorilor.

Mai exact, înregistrarea video va începe în momentul demarării operațiunilor electorale preparatorii privind deschiderea secției de votare - sigilarea urnelor de vot, verificarea existenței listelor electorale, buletinelor de vot, ștampilelor - și va fi oprită la deschiderea secției de votare, adică ora 7:00. Ulterior, înregistrarea video va fi repornită în momentul închiderii secției de votare și oprită după finalizarea procedurii de numărare și totalizare a voturilor de către membrii biroului electoral al secției de votare.

Această practică va fi repetată și în turul doi de scrutin, dacă niciun candidat nu va lua peste 50% din voturi pe 1 noiembrie.

Autoritățile dau asigurări că montarea camerelor video în secțiile de votare nu va compromite secretul votului, imaginile nu vor fi transmise online, ci stocate pe un dispozitiv aparte. În cazul unor eventuale litigii electorale, acestea vor putea fi utilizate în calitate de dovezi pentru examinarea și soluționarea lor.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

didi 29.10.2020 14:48

adica egal cu zero, camerele video o sa inregistreze orice, mai putin procesul de vot. nimeni nu va putea verifica perioada de la deschiderea sectiilor de vot si pana la inchidere, adica ce era mai important.

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
30.11.2020 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // La mulți ani, România!

27.11.2020 09:27 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine să-l sfătuiască...

23.11.2020 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Noii neutraliști

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Guvernul Chicu trebuie să-și continue activitatea și după ce Maia Sandu a câștigat funcția de președinte al R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md