22:11:00 22.03.2023
Stiri

Președintele Parlamentului, vizită oficială în Suedia: Întrevederi la nivel înalt, dar și cu oamenii de afaceri suedezi

Actualitate 06.02.2023 14:43 Vizualizări805 Autor: Ziarul National
Președintele Parlamentului, vizită oficială în Suedia: Întrevederi la nivel înalt, dar și cu oamenii de afaceri suedezi


Președintele Parlamentului, Igor Grosu, efectuează, în perioada 6 - 9 februarie curent, o vizită oficială în Regatul Suediei, la invitația omologului său suedez.

Șeful Legislativului se va întâlni la Stockholm cu președintele Riksdagului, Andreas Norlén, și cu reprezentanții mai multor comisii parlamentare. De asemenea, președintele Parlamentului va avea întrevederi cu prim-ministrul Suediei, Ulf Kristersson, cu ministrul pentru Afaceri Europene, Jessika Roswall, și cu ministrul Apărării, Pål Jonson.

Un comunicat de presă al Parlamentului arată că oficialul de la Chișinău va discuta despre mediul de afaceri din R. Moldova și posibilitățile de dinamizare a schimburilor comerciale moldo-suedeze la întrevederile cu reprezentanții ministerului de profil, ai Camerei de Comerț și Industrie, ai Agenției Suedeze pentru Asistență, cu președintele Consiliului Municipal din Stockholm, Olle Burell, și cu membrii reprezentativi ai comunității locale de business.

Potrivit agendei, spicherul Igor Grosu urmează să să aibă o întâlnire cu cetățenii moldoveni care locuiesc, învață sau muncesc în Regatul Suediei și să viziteze orașul Uppsala.

Din componența delegației parlamentare care îl însoțește pe șeful Legislativului la Stockholm fac parte președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Doina Gherman, președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Lilian Carp, președinta Comisiei de control al finanțelor publice, Tatiana Cunețchi, și președintele Comisiei economie, buget și finanțe, Radu Marian.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.03.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Cine să facă reUnirea?

20.03.2023 09:06 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin, Maia Sandu și...

17.03.2023 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scuturând rămășițele...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că decizia Parlamentului de a modifica sintagma „limba moldovenească” cu cea de „limba română” în legislația națională, în conformitate cu decizia Curții Constituționale din anul 2013, este corectă?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md