10:17:32 22.02.2024
Stiri

Președintele Maia Sandu, despre SCRISOAREA pe care i-a expediat-o Ilan Șor și recuperarea BANILOR din frauda bancară: „Discuția trebuie să fie cu Procuratura”

Actualitate 13.05.2021 14:10 Vizualizări11186 Autor: Ziarul National
Președintele Maia Sandu, despre SCRISOAREA pe care i-a expediat-o Ilan Șor și recuperarea BANILOR din frauda bancară: „Discuția trebuie să fie cu Procuratura”


Președintele Maia Sandu susține că nu a văzut, deocamdată, scrisoarea pe care i-a expediat-o liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, prin care acesta solicită introducerea pe agenda ședinței Consiliului Suprem de Securitate (CSS) a chestiunii privind recuperarea banilor din frauda bancară.

Potrivit Maiei Sandu, acest subiect ar trebui discutat între Ilan Șor și Procuratura Generală.

Citește și: DOC // Șor a PUBLICAT scrisorile prin care oferă soluția de RECUPERARE a banilor din frauda bancară: „În trei zile rezolvăm problema”. Ce spune despre „beneficiarii reali”

„Eu nu am văzut această scrisoare. Discuția trebuie să fie cu Procuratura. Aceasta este instituția care trebuie sa stabilească cine și cum răspunde pentru acest furt”, a precizat astăzi Maia Sandu, în cadrul unei emisiuni de la Radio Moldova.

Citește și: Ilan Șor, replică pentru BNM: „Refuzați banii care ar putea ajunge la cetățeni”. Conducerea BNM nu ar fi interesată să fie recuperată dauna, deoarece ar acționa în interesul BENEFICIARILORI reali ai furtului

Amintim că Șor a declarat la finele lunii aprilie că are „soluția” pentru recuperarea banilor furați din sistemul bancar. Potrivit lui, acționarii băncilor lichidate în anul 2015 sunt gata să răscumpere portofoliul de credite neperformante, să returneze statului prejudiciul care i-a fost cauzat, după care acționarii își recuperează sumele de la adevărații beneficiari ai devalizării sistemului bancar moldovenesc.

De asemenea, Șor a făcut apel către președintele R. Moldova, Maia Sandu, să includă pe ordinea de zi a următoarei ședințe a CSS subiectul recuperării banilor din frauda bancară și să fie pusă în discuție propunerea acționarilor băncilor. În acest sens, Șor a expediat o scrisoare la Președinție.

În ceea ce privește adevărații beneficiari ai furtului miliardului, Ilan Șor a declarat recent că este gata să depună mărturii în instanța de judecată, să conlucreze cu ancheta și să dezvăluie numele celor care se fac vinovați, după ce va fi anulat mandatul de arestare pe numele său.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

12.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Relații paradoxale, ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md