17:08:07 02.06.2020
 
Stiri

Președintele Dodon intenționează să „INTERZICĂ UNIREA și unioniștii” după alegerile prezidențiale: „Pentru ca ei să nu se adreseze în instanțele internaționale, este necesar să modificăm unele prevederi din Constituție”

Politică 26.02.2020 09:20 Vizualizări2016 Autor: Ziarul National
Președintele Dodon intenționează să „INTERZICĂ UNIREA și unioniștii” după alegerile prezidențiale: „Pentru ca ei să nu se adreseze în instanțele internaționale, este necesar să modificăm unele prevederi din Constituție” captură


Președintele Igor Dodon intenționează să forțeze modificarea unor prevederi ale Constituției, astfel ca unioniștii, care reprezintă o treime din populația R. Moldova, să nu mai poată cere organizarea unui referendum privins Unirea celor două state românești.

Potrivit lui Dodon, aceste modificări în Constituția R. Moldova urmează să fie efectuate după alegerile prezidențiale.

„În privința celor care pledează pentru lichidarea R. Moldova trebuie de luat măsuri adecvate. Dar pentru ca aceștia să nu se adreseze instanțelor internaționale, așa cum s-a mai întâmplat, e nevoie să modificăm unele prevederi ale Constituției. În Legea Supremă este scris că cei care pledează pentru distrugerea statalității, suveranității sunt în afara legii. Totuși, într-un alt articol se spune că prin intermediul unui referendum se poate lua decizia cu privire la unirea cu alte state”, a spus ieri-seara Dodon, în cadrul unei emisiuni de la postul „Primul în Moldova”.

Oficialul a mai adăugat că în Constituția niciunui stat din lume nu este prevăzută o asemenea normă, care ar permite „distrugerea statului”.

„În Constituția noastră, din păcate, acest mecanism a rămas. Cred că, după alegerile prezidențiale, vom avea o abordare foarte serioasă pentru unele schimbări în Constituție”, a conchis Igor Dodon.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante

ion 26.02.2020 10:15

dodonismul trece, Patria rămâne.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.06.2020 11:37 Ziarul National DOC // După ce s-au „odihnit” în peri...

01.06.2020 09:41 Nicolae Negru Nicolae Negru // Refugiul lui Ion Chicu

29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md