05:55:14 08.03.2021
 
Stiri

Premierul Ion Chicu vrea să plaseze eurobonduri: „Avem nevoie de resurse pentru a impulsiona procesul de creștere a nivelului de viață și de a crea locuri de muncă”

Economie 13.05.2020 11:54 Vizualizări1075 Autor: Ziarul National
Premierul Ion Chicu vrea să plaseze eurobonduri: „Avem nevoie de resurse pentru a impulsiona procesul de creștere a nivelului de viață și de a crea locuri de muncă”


Prim-ministrul Ion Chicu a convocat o ședință pentru a examina procesul de plasare de către Republica Moldova a eurobondului.

Un comunicat de presă al Guvernului precizează că Ministerul Finanțelor discută deja cu companiile specializate în aprecierea ratingului de credit pentru țară pentru a clarifica condițiile de contractare.

La ședința convocată de către Ion Chicu au fost examinate căile urmate în plasarea eurobondului de către Armenia și Serbia, acest stat fiind „cel mai recent caz” de plasare a eurobondului în rezultatul căruia țara a plasat bonduri în valoare de 2 miliarde de euro, cu o durată de 7 ani la dobânda de 3,375% anual.

Ion Chicu a dispus să fie colectate proiectele de importanță națională de la toate autoritățile centrale, să fie examinate și evaluate valoarea și prioritatea lor. Printre priorități sunt construcția și reabilitarea drumurilor, construcția sistemelor de apeducte și canalizare, investițiile în stațiile de irigare, investițiile în transportul public și obiecte de infrastructură socială.

„Obiectivul emiterii eurobondului este modernizarea și industrializarea țării. Avem nevoie de resurse pentru a impulsiona procesul de creștere a nivelului de viață și de a crea locuri de muncă stabile și bine plătite în raioanele țării”, a afirmat premierul Ion Chicu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
05.03.2021 09:26 Nicolae Negru Nicolae Negru // Calea constituțional...

01.03.2021 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce tac ambasadorii

26.02.2021 09:17 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să așteptăm primăvar...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce credeți că trebuie să facă președintele Maia Sandu în continuare, după ce Curtea Constituțională i-a anulat decretul de nominalizare repetată a Nataliei Gavrilița la funcția de premier?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md