17:16:44 07.07.2022
Stiri

Premierul Ion Chicu vrea să plaseze eurobonduri: „Avem nevoie de resurse pentru a impulsiona procesul de creștere a nivelului de viață și de a crea locuri de muncă”

Economie 13.05.2020 11:54 Vizualizări1349 Autor: Ziarul National
Premierul Ion Chicu vrea să plaseze eurobonduri: „Avem nevoie de resurse pentru a impulsiona procesul de creștere a nivelului de viață și de a crea locuri de muncă”


Prim-ministrul Ion Chicu a convocat o ședință pentru a examina procesul de plasare de către Republica Moldova a eurobondului.

Un comunicat de presă al Guvernului precizează că Ministerul Finanțelor discută deja cu companiile specializate în aprecierea ratingului de credit pentru țară pentru a clarifica condițiile de contractare.

La ședința convocată de către Ion Chicu au fost examinate căile urmate în plasarea eurobondului de către Armenia și Serbia, acest stat fiind „cel mai recent caz” de plasare a eurobondului în rezultatul căruia țara a plasat bonduri în valoare de 2 miliarde de euro, cu o durată de 7 ani la dobânda de 3,375% anual.

Ion Chicu a dispus să fie colectate proiectele de importanță națională de la toate autoritățile centrale, să fie examinate și evaluate valoarea și prioritatea lor. Printre priorități sunt construcția și reabilitarea drumurilor, construcția sistemelor de apeducte și canalizare, investițiile în stațiile de irigare, investițiile în transportul public și obiecte de infrastructură socială.

„Obiectivul emiterii eurobondului este modernizarea și industrializarea țării. Avem nevoie de resurse pentru a impulsiona procesul de creștere a nivelului de viață și de a crea locuri de muncă stabile și bine plătite în raioanele țării”, a afirmat premierul Ion Chicu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
04.07.2022 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Platforma 2, CUB

01.07.2022 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre sancțiuni

27.06.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Noua Românie mare” ...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md