03:53:30 25.06.2021
 
Stiri

Premierul interimar Aureliu Ciocoi întreprinde o vizită în Ucraina, la invitația omologului său de la Kiev

Actualitate 17.05.2021 14:12 Vizualizări615 Autor: Ziarul National
Premierul interimar Aureliu Ciocoi întreprinde o vizită în Ucraina, la invitația omologului său de la Kiev


Șeful diplomației de la Chișinău, Aureliu Ciocoi, care asigură și interimatul funcției de premier, întreprinde o vizită de lucru la Kiev, în perioada 16 - 17 mai, la invitația omologului ucrainean, Dmytro Kuleba, pentru participarea la reuniunea miniștrilor de Externe ai Republicii Moldova, Ucrainei și Georgiei.

Miniștrii Aureliu Ciocoi, Dmytro Kuleba și David Zalkaliani vor discuta despre modalitățile de intensificare a dialogului politic și a cooperării sectoriale în cadrul Parteneriatului Estic, pentru a conferi statelor asociate mai multă coeziune.

De asemenea, cei trei oficiali au semnat un memorandum de înțelegere care stabilește o serie de obiective de cooperare a țărilor asociate cu Uniunea Europeană și oferă baza normativă pentru întreprinderea demersurilor diplomatice comune, consultări trilaterale, acțiuni de comunicare publică.

„Acest memorandum este o continuare logică și are drept scop simplificarea dialogului nostru trilateral și a eforturilor diplomatice. Cu siguranță, fiecare dintre cele trei țări are punctele și interesele sale specifice pe ordinea de zi cu UE și vom continua să le discutăm bilateral. În același timp, vom coopera în acele probleme în care vedem o valoare adăugată într-un efort trilateral. Oficializând cooperarea în acest format, rămânem dedicați cooperării depline în cadrul Parteneriatului estic cu toți ceilalți participanți. Suntem interesați de un parteneriat estic de succes și ambițios și suntem gata să contribuim la acesta”, a declarat Aureliu Ciocoi, după semnarea memorandumului la Kiev.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, pe agenda discuțiilor oficialilor vor fi abordate și aspecte privind cooperare bilaterală, situația regională, precum și criza sanitară globală.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.06.2021 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ultima redută a Rusi...

18.06.2021 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ne amenință Ru...

14.06.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu pași mici s-a mer...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum credeți că trebuie să se prezinte partidele de dreapta la alegerile parlamentare anticipate de pe 11 iulie 2021?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md