07:48:38 16.07.2018
 
Stiri

Premierul Filip, despre cei TREI PILONI care vor contribui „la creșterea R. Moldova”

Economie 11.08.2017 13:30 Vizualizări1151 Autor: Ziarul National
Premierul Filip, despre cei TREI PILONI care vor contribui „la creșterea R. Moldova”

Supremația legii, educația și o infrastructură dezvoltată reprezentă cei trei piloni importanți ai actualei guvernări pentru creșterea R. Moldova. Despre aceasta a anunțat premierul Pavel Filip, ieri, în cadrul Congresului Camerei de Comerț și Industrie.

„R. Moldova trebuie să crească pe trei piloni importanţi: supremaţia legii, educaţia şi o infrastructură dezvoltată. Atunci când nu ai posibilitatea să investeşti, nu poţi avea o educaţie calitativă sau o infrastructură modernizată. Mediul de afaceri este fundamentul de dezvoltare a unei ţări”, susține prim-ministrul.

De asemenea, Pavel Filip s-a referit la parteneriatul dintre Guvern şi mediul de afaceri care vizează creşterea economiei ţării cu aportul investiţiilor, astfel stimulând crearea de noi locuri de muncă, bine plătite.

Sursa citată a enumerat paşii întreprinşi de Executiv pentru reducerea presiunii administrative asupra antreprenorilor: „Este vorba de moratoriul pe controale timp de 6 luni, reducerea a 250 de acte permisive, promovarea amendamentelor la legislația referitoare la controalele de stat, de la 58 - la 13, plus încă cinci regulatori naţionali”.

Totodată, prim-ministrul a reiterat şi alte măsuri lansate de Guvern pentru îmbunătăţirea mediului de afaceri, specificând: simplificarea și unificarea raportării financiare pentru agenții economici prin intermediul Ghișeului Unic, care urmează a fi lansat în scurt timp, combaterea fenomenului salariilor în plic, precum şi dezvoltarea mai multor instrumente pentru motivarea agenților economici de a opera legal și de a respecta regimul fiscal.

La final, premierul a dat asigurări că Guvernul va urmări și în continuare implementarea reformelor și a măsurilor care vizează mediul de afaceri, inclusiv prin intermediul platformei Consiliului Economic de pe lângă Prim-ministru, a cărui membru activ este şi Camera de Comerţ.

Congresul ordinar al Camerei de Comerț și Industrie a R. Moldova este organizat o dată la cinci ani, pentru a alege Consiliul, Comisia de Cenzori, precum şi președintele CCI. În cadrul Congresului din acest an au fost prezentate direcțiile principale și programele de activitate ale CCI pentru anii 2017 – 2022.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Realist 11.08.2017 14:49

Pilonul numarul 1 e lupta cu coruptia. Restul o sa mai astepte! CNA vad ca s-a apucat, dar inca e mult de lucru

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
13.07.2018 09:26 Nicolae Negru Cine pune sare pe „rana” Rusiei și de...

09.07.2018 09:16 Nicolae Negru Plahotniuc strâns cu ușa, Dodon ascuns

06.07.2018 09:19 Nicolae Negru Implacabila rezoluție a Parlamentului...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md