14:57:40 25.06.2024
Stiri

Premierul Chicu face, în PREMIERĂ, un pronostic privind finalizarea CARANTINEI. „Acesta e „challenge”-ul pe care-l accept”

Social 26.03.2020 10:00 Vizualizări4218 Autor: Ziarul National
Premierul Chicu face, în PREMIERĂ, un pronostic privind finalizarea CARANTINEI. „Acesta e „challenge”-ul pe care-l accept”


Prim-ministru Ion Chicu anticipează că această carantină provocată de noul coronavirus ar putea dura până în luna iunie-iulie, „atunci când apar cireșele”. Pentru ca acest lucru să se întâmple, e necesar ca noi, cu toții, să râmânem izolați la domiciliu și să respectăm sfaturile medicilor.

Ion Chicu face acest pronostic într-o postare pe Facebook, după ce a acceptat „pe jumătate” provocarea cu plasarea fotografiilor din copilărie sau tinerețe. Premierul spune că ar posta o fotografie foarte interesantă, doar că aceasta se află la casa sa părintească de la Pârjolteni.

„M-aș alătura și eu cu plăcere, dar poza pe care o caut de câteva nopți nu se lasă găsită. Este, probabil, la Pârjolteni... Este o fotografie alb/negru, de prin 1977-78. Eu, de 5-6 ani atunci, îmbrobodit cu o „șalincă” de mama, pentru că eram răcit tare. De câte ori privesc acea poză îmi amintesc de mama, care după ce de câteva ori „mă lua cu ghinișorul”, dar fără rost, zicea pe un ton cu mult mai convingător: „Văniuță, dacă înghiți pilula azi și mâine, mama te lasă afară fără șalincă. Și o să-ți dea, mama, și 15 copeici să-ți iai kiț-kiț de la butkă (era un magazinel alimentar la 50 de metri de casa noastră). Dacă nu, ai să umbli în șalincă toată vara...”.

Până la urmă, frica de „șalinkă”, tentația „kiț-kițului”, dar mai ales varga - atribut indispensabil în cadrul acelor „tratative”, își făceau efectul - mă recuperam în câteva zile și ieșeam pe șes (locul preferat de joacă a copiilor din sat) fără acea broboadă. Și împărțeam bomboane la toți amicii din mahala...”, își amintește Ion Chicu.

Acesta a făcut o paralelă cu situația în care ne aflăm astăzi. „Stimați prieteni, le avem în arsenal acum pe toate - și „cu ghinișorul” și „bomboana”, dar și „varga”. Haideți să înghițim această pastilă „stai acasă”... Ajungem și la bomboane când apar cireșele. Poate mai devreme. Depinde de noi... Acesta e „challenge”-ul pe care-l accept”, a conchis prim-ministrul.

De menționat că, începând cu 17 martie curent, a fost instituită starea de urgență în R. Moldova. Aceasta va dura până la mijlocul lunii mai. Până la 25 martie curent, au fost confirmate 149 de cazuri de infectare cu COVID – 19. Două persoane dintre cele infectate cu noul coronavirus au fost tratate, iar o persoană a decedat.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.06.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scepticii și cobitorii

21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md