05:24:45 13.08.2022
Stiri

Postarea SCANDALOASĂ a Ambasadei Federației Ruse în R. Moldova a avut efect de BUMERANG. Rușii și vorbitorii de limbă rusă NU vor să fie „salvați” de Putin: „R. Moldova este cel mai PRIETENOS stat. Rușii sunt cei care DISCRIMINEAZĂ moldovenii”

Actualitate 18.03.2022 10:30 Vizualizări5974 Autor: Ziarul National
Postarea SCANDALOASĂ a Ambasadei Federației Ruse în R. Moldova a avut efect de BUMERANG. Rușii și vorbitorii de limbă rusă NU vor să fie „salvați” de Putin: „R. Moldova este cel mai PRIETENOS stat. Rușii sunt cei care DISCRIMINEAZĂ moldovenii”


Postarea Ambasadei Federației Ruse în R. Moldova, prin intermediul căreia rușii sunt îndemnați să reclame cazurile de discriminare, după ce Vladimir Putin a ordonat să fie invadată Ucraina, nu a avut efectul scontat. Dimpotrivă, apelul Ambasadei Rusiei a avut efectul bumerangului, deoarece marea majoritate a rușilor și vorbitorilor de limbă rusă din R. Moldova, care au comentat la postarea de pe pagina de Facebook a acestei misiuni diplomatice, au declarat că „nu vor să fie salvați”, ci... lăsați în pace.

Rușii din R. Moldova au fost îndemnați să se adreseze Ambasadei Rusiei, în condițiile în care apar „tot mai multe cazuri de discriminare pe motive naționale, lingvistice, culturale, religioase și de altă natură”, în contextul războiului din Ucraina. Peste 1 500 de comentarii a adunat postarea Ambasadei Rusiei, iar marea majoritatea a cetățenilor condamnă gestul autorităților ruse.

„Nu trebuie să fim salvați! R. Moldova este cel mai prietenos stat cu străinii! Poți locui aici ani de zile fără să știi limba română! Dacă într-o companie este cel puțin un vorbitor de limbă rusă, atunci toți trec la limba rusă. Am testat acest lucru pe mine. Și da, rușii sunt mult mai discriminați chiar în Rusia decât în altă parte”, a se arată în comentariul postat de un vorbitor de rusă.

Un alt etnic rus menționează că, din cauza propagandei rusești, a discriminat mulți ani vorbitorii de limbă română din R. Moldova. „Dragă Ambasadă a Rusiei în Moldova! În calitate de cetățean rusofon al R. Moldova declar deschis că, datorită propagandei autorităților ruse, am discriminat mai mulți ani populația vorbitoare de limbă română a Moldovei. Și asta se întâmpla în toate sferele vieții de zi cu zi - pe terenurile de sport, în cafenele și unități, în magazine și instituții de învățământ... Dar am prins la minte. Despre ce fel de discriminare împotriva „rușilor” vorbiți în Moldova? „Rușii” sunt cei care discriminează moldovenii”, se arată în alt comentariu.

De menționat că și președinta Maia Sandu s-a arătat surprinsă de acea postare a Ambasadei Federației Ruse. Șefa statului susține că toți cetățenii din R. Moldova, indiferent de limba pe care o vorbesc, sunt în siguranță pe teritoriul republicii și nu poate fi vorba de niciun fel de discriminare.

„Toți cetățenii R. Moldova, indiferent că vorbesc în limba română sau limba rusă, sunt în siguranță. Noi lucrăm pentru siguranța și bunăstarea fiecărui cetățean. Din primele zile ale acestui război am făcut apel la unitate, am făcut apel ca să nu permitem discursului de ură să ne dezbine. Le mulțumesc tuturor oamenilor care au urmat acest apel și care au contribuit ca să putem menține unitatea. R. Moldova respectă drepturile omului, R. Moldova depune toate eforturile pentru ca fiecare cetățean, indiferent de limba pe care o vorbește, să se simtă în siguranță aici, acasă”, a precizat Maia Sandu.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene susține că postarea Ambasadei Federației Ruse cu privire la potențiale cazuri de discriminare nu contribuie la atmosfera de calm din societatea noastră: „Rugăm partenerii să se abțină de la astfel de gesturi și să dea dovadă de o mai bună evaluare a situației din republica noastră. Ținem să subliniem că în republica noastră sunt garantate drepturile tuturor locuitorilor, R. Moldova fiind un model în regiune pentru conviețuirea în pace și siguranță între toți locuitorii ei, indiferent de proveniența etnică asumată de către aceștia”.

Găsiți AICI toate comentariile la postarea Ambasadei Rusiei în R. Moldova.


Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.08.2022 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Guvernul Nataliei Ga...

08.08.2022 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dacă Putin îi ucide ...

05.08.2022 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Himera URSS și front...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md