14:54:05 25.10.2020
 
Stiri

Poliția de la Ialoveni și cea de la Iași își unesc eforturile pentru a oferi servicii mai bune cetățenilor. Ambasadorul Ioniță: „Astfel de interacțiuni ne ajută să avem o viață mai bună și încredere în autorități”

Actualitate 23.09.2020 17:54 Vizualizări843 Autor: Ziarul National
Poliția de la Ialoveni și cea de la Iași își unesc eforturile pentru a oferi servicii mai bune cetățenilor. Ambasadorul Ioniță: „Astfel de interacțiuni ne ajută să avem o viață mai bună și încredere în autorități”


Autoritățile din raionul Ialoveni, R. Moldova, și din județul Iași, România, au lansat astăzi proiectul „Poduri pentru creșterea încrederii între poliție și cetățenii raionului Ialoveni și județului Iași”, finanțat de către UE prin Programul Operațional Comun România – Republica Moldova 2014-2020.

Colaborarea dintre partenerii acestui proiect - Consiliul raional Ialoveni și Asociația Internațională a Polițiștilor, Secția Română/Regiunea 1 Iași - presupune creșterea eficienței unităților de poliție din raionul Ialoveni și județul Iași prin dotarea acestora cu echipamente specifice moderne și organizarea unor sesiuni de instruiri pentru un număr de 150 de polițiști.

De asemenea, se urmărește creșterea nivelului de încredere a cetățenilor în forțele de ordine prin organizarea unor întâlniri cu cetățenii și elaborarea și distribuirea unor ghiduri cu privire la prevederile legale ce reglementează activitățile și responsabilitățile poliției din ambele state, precum și concepte de interes general.

Proiectul are la dispoziție un buget în valoare de 209 570 de euro, dintre care contribuția UE este de 188 402 euro sau 89,9%, finanțare nerambursabilă, iar 10,1% reprezintă contribuția partenerilor.

La eveniment a participat și Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, care și-a exprimat satisfacția, dar și emoția de a participa la un astfel de eveniment care reunește profesioniști de pe ambele maluri ale Prutului.Potrivit diplomatului român, din astfel de interacțiuni se pot naște competențe care „ne ajută pe noi, cetățenii, să avem o viață mai bună, să avem încredere în autorități și ajută ca relațiile dintre România și Republica Moldova să se extindă, să se consolideze și să se dezvolte în continuare”.

România a participat și participă cu fonduri importante, cu expertiză, cu inițiative și idei la susținerea unor proiecte în folosul cetățenilor din Republica Moldova, care, în opinia oficialului român, dau substanță relațiilor bilaterale. În context, diplomatul a trecut în revistă investițiile majore realizate în Republica Moldova cu sprijinul financiar al statului român, cum sunt modernizarea grădinițelor, gazoductul Iași – Ungheni – Chișinău, dar și programele de burse, oferite elevilor și studenților moldoveni.

„România a finanțat aceste proiecte crezând sincer că vin în sprijinul cetățenilor, contribuind la îmbunătățirea calității vieții acestora și că autoritățile vor înțelege că parcursul european este singurul care, din punctul nostru de vedere, va întării speranța într-un viitor mai bun; acest parcurs european presupune realizarea unor reforme, întărirea capacității și consolidarea unor instituții, presupune, crearea acelor capacități și competențe care sunt evidențiate, în mod esențial, prin obiectivele pe care vi le-ați asumat prin acest proiect, inclusiv acela de creștere a încrederii între cetățenii și poliția din raionul Ialoveni”, a declarat Ambasadorul Daniel Ioniță.

Anatolie Dimitriu, managerul de proiect a declarat la eveniment că „prin implementarea acestui proiect, dorim să contribuim la crearea unei societăți mai bune și mai sigure, promovând valorile fundamentale ale drepturilor omului în comunitățile raionului Ialoveni și județului Iași”. În același timp, a mai spus Anatol Dimitriu, proiectul va dezvolta relații de colaborare și schimb de experiență între polițiștii de pe ambele părți ale frontierei, în vederea unei cooperări transfrontaliere durabile.

„În cele din urmă, rezultatele vor contribui la realizarea obiectivului general al Politicii Europene de Vecinătate care tinde spre un progres către o zonă de prosperitate comună și bună vecinătate între statele membre și vecinii lor”, a concluzionat managerul de proiect.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.10.2020 09:09 Ziarul National Nicolae Negru // De ce se implică Put...

19.10.2020 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine îl salvează pe ...

16.10.2020 08:58 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vaca lui Lavrov

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Pentru cine veți vota la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md