21:33:43 16.05.2021
 
Stiri

Planul de FALIMENTARE a Căii Ferate din Moldova continuă: „Igor Dodon a dat deja indicații referitor la persoana care trebuie să CÂȘTIGE concursul pentru șefia CFM. Această persoană e vizată în rapoartele SIS”. Despre cine ar fi vorba

Actualitate 19.04.2021 14:59 Vizualizări1803 Autor: Ziarul National
Planul de FALIMENTARE a Căii Ferate din Moldova continuă: „Igor Dodon a dat deja indicații referitor la persoana care trebuie să CÂȘTIGE concursul pentru șefia CFM. Această persoană e vizată în rapoartele SIS”. Despre cine ar fi vorba


Planul de falimentare a Căii Ferate din Moldova (CFM) continuă, în pofida faptului că în Parlamentul R. Moldova a fost formată o Comisie de anchetă privind situația deplorabilă de la această întreprindere de stat cu peste 6 000 de angajați, a declarat astăzi vicepreședintele Parlamentului, Alexandr Slusari, în cadrul unui briefing de presă.

Potrivit lui Slusari, fostul președinte al R. Moldova și lider al socialiștilor, Igor Dodon, vrea să păstreze în continuare controlul asupra CFM. În acest sens, zilele acestea are loc un concurs măsluit pentru funcția de director al CFM.

„CFM are datorii de 837 de milioane de lei, dintre care 164 de milioane sunt datorii la salarii. Marea majoritate a angajaților nu primesc salarii de patru luni. Unii s-au concediat, iar alții se pregătesc de proteste. Pe acest fundal are loc așa-zisul concurs de selectare a directorului întreprinderii. Cei care au tras sforile până acum au organizat un concurs butaforic. Este coordonată desemnarea candidaturii lui Grigore Condurache, persoana care este vizată în rapoartele SIS. Vom face mai târziu publice aceste date îngrijorătoare. Anume Condurache este favoritul, iar Igor Dodon a dat deja indicații referitor la persoana care trebuie să câștige concursul. Ca variantă de rezervă a depus actele și actualul director interimar, Adrian Onceanu. A depus actele în ultima zi de concurs”, a precizat acesta.

În opinia lui Slusari, se urmărește falimentarea acestei întreprinderi strategice. „Linia spre schemele de corupție și insolvabilitatea întreprinderii este continuată, mai ales pe fundalul lipsei unui control din partea Guvernului, inclusiv a premierului interimar. Subiectul trebuia demult discutat la CSS, dar, din păcate, el a fost amânat deja de două ori sub pretextul că nu a venit Onceanu”, a mai spus deputatul.

Alexandr Slusari a făcut un apel public către Aureliu Ciocoi.

„Agenția Proprietăți Publice este subordonată direct Guvernului! Chiar dacă v-ați resemnat cu faptul că sunteți țap ispășitor, totuși trebuie să faceți ceva pentru țară, care poate să piardă o întreprindere strategică care transportă 20% din toate mărfurile care se importă și se exportă!. Totodată, cerem ca președintele Maia Sandu să convoace de urgență ședința CSS. Și angajații, și sindicatele așteaptă decizia și vor să asiste la această ședință a CSS. Nu văd altă ieșire. Noi strigăm deja de câteva luni despre situația de la CFM, dar situația se înrăutățește, iar autoritățile statale nu întreprind nimic”, a conchis Slusari.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Sisteme SSM
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.05.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cum a încercat Maia ...

10.05.2021 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // Apel către Traian Bă...

07.05.2021 09:35 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unire pe stânga, ego...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum credeți că trebuie să se prezinte partidele de dreapta la alegerile parlamentare anticipate de pe 11 iulie 2021?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md