08:33:59 20.01.2021
 
Stiri

Plahotniuc dezvăluie „OBIECTIVUL” său pe plan politic

Partide/Comunicate 25.07.2018 12:00 Vizualizări1077 Autor: Ziarul National
Plahotniuc dezvăluie „OBIECTIVUL” său pe plan politic


Liderul Partidului Democrat (PD) și președintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din Moldova (AOAM), Vlad Plahotniuc, susține că formațiunea pe care o conduce are un plan concret de dezvoltare a R. Moldova, iar acesta se întinde pe minimum patru ani. Declarațiile au fost făcute în cadrul „Forumului Economic pentru Dialog și Dezvoltare”, dedicat întâlnirii dintre reprezentanții mediului de afaceri din R. Moldova și reprezentanții guvernării, care a avut loc ieri-seară la Chișinău.

Potrivit lui Plahotniuc, acest plan de dezvoltare pentru minimum patru ani va începe cu punerea în aplicare a pachetului de legi pentru stimularea mediului de afaceri și creșterea veniturilor populației, anunțat ieri de premierul Pavel Filip, după ședința Coaliției de guvernare.

„Suportul dumneavoastră public (al oamenilor de afaceri n.r.) ne-a motivat să mergem mai departe cu acest pachet de legi. Noi avem un plan de dezvoltare a R. Moldova încă pe minimum patru ani. Acest program îl începem cu punerea în aplicare a acestui pachet. Eu personal, pe plan politic, am un obiectiv: să fac tot ce este bun pentru R. Moldova, pentru dezvoltarea țării, ca oamenii din R. Moldova să nu mai plece, iar cei care sunt aici să nu regrete că au rămas”, a spus Vlad Plahotniuc.

La rândul său, premierul Pavel Filip le-a transmis oamenilor de afaceri prezenți la forum că Guvernul va continua acțiunile menite să diminueze economia tenebră și atragerea investițiilor, prin promovarea reformei fiscale. „Astfel, se propune introducerea cotei unice de 12% la impozitul pe veniturile persoanelor fizice și juridice și micșorarea de la 23% la 18% a contribuției angajatorului la bugetul asigurărilor sociale de stat. Totodată, cei care primesc salarii sub minimul de existență nu vor mai plăti impozite, iar angajatorii din agricultură vor plăti contribuții sociale de 12% în loc de 16%. Vrem să reducem dezavantajele fiscale pentru a crea noi locuri de muncă. Astfel, vom stimula plata impozitelor și vom reduce fenomenul salariului în plic”, a menționat premierul.

De asemenea, Filip a punctat că sunt propuse măsuri de diminuare a presiunii organelor cu funcții de control asupra businessului și limitarea aplicării arestului preventiv. „Facem aceste lucruri pentru că dorim să vă simțiți mai bine în R. Moldova, atunci când dezvoltați afacerile și, desigur, pentru că dorim să avem capacitate financiară pentru a face investiții sociale și publice”.

De menționat că din pin partea mediului de afaceri au participat la acest eveniment circa 45 de asociații și uniuni de business din R. Moldova, precum și peste 800 dintre cei mai importanți deținători de afaceri și manageri din economia moldovenească.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Platon 25.07.2018 15:04

Trebui motivați tot mai mult oamenii de afaceri să-și sporească cifra afacerilor, dar și atragerea investitorilor străini va avea un impact pozitiv asupra creșterii economice.

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.01.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Eroarea trumpiștilor...

15.01.2021 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Declarația politică ...

11.01.2021 17:20 Ziarul National Victor Chirilă // R. Moldova - Ucrain...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md