08:38:25 23.09.2017
Stiri

Peste 120 de mii de bugetari vor primi SALARII mai mari cu 10%

Economie 14.09.2017 09:30 Vizualizări1467 Autor: Ziarul National
Peste 120 de mii de bugetari vor primi SALARII mai mari cu 10%

Salariile de funcție ale angajaților din sectorul bugetar vor fi majorate cu 10%. O decizie în acest sens a fost luată printr-o hotărâre de Guvern.

De majorare vor beneficia peste 120 de mii de angajați din instituțiile de învățământ, cultură și artă, medico-sanitare și asistență socială, cultură fizică și sport, sfera științei și inovării. De asemenea, se vor mări și salariile militarilor, polițiștilor și ale altor angajați din organele apărării naționale, securității statului și ordinii publice.

Majorarea va fi aplicată în două etape: pentru angajații instituțiilor de învățământ, inclusiv ai școlilor sportive - începând cu luna septembrie 2017, iar pentru salariații din alte domenii de activitate – din 1 ianuarie 2018.

„De la 1 septembrie sunt majorate salariile pentru cei care lucrează în sistemul educației și de la 1 ianuarie pentru toți ceilalți. Am ajuns la această Hotărâre de Guvern după consultări cu sindicatele și cei de la Ministerul Finanțelor. A fost luată în considerație și capacitatea noastră financiară. Facem tot posibilul pentru a acumula mai mulți bani în bugetul statului și acest lucru deja se observă”, a menționat prim-ministrul, Pavel Filip.

Costul total al majorărilor constituie circa 337 de milioane de lei pentru un an.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că UE trebuie să revizuiască Acordul de asociere și să suspende finanțarea R. Moldova, după aprobarea sistemului electoral mixt?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md