04:24:11 01.04.2020
 
Stiri

PD insistă că este în OPOZIȚIE și pledează pentru INTEGRAREA EUROPEANĂ, reformarea justiției și lupta împotriva CORUPȚIEI: „Vom susține inițiative venite de la orice partid politic”

Partide/Comunicate 05.02.2020 15:21 Vizualizări1571 Autor: Ziarul National
PD insistă că este în OPOZIȚIE și pledează pentru INTEGRAREA EUROPEANĂ, reformarea justiției și lupta împotriva CORUPȚIEI: „Vom susține inițiative venite de la orice partid politic”


Partidul Democrat (PD), care a votat pentru Guvernul Chicu și a susținut mai multe inițiative ale președintelui Igor Dodon și PSRM, afirmă că se află în opoziție și că nu va intra la guvernare. Declarația a fost făcută astăzi de către liderul PD, Pavel Filip, în cadrul unui briefing în care a anunțat, alături de toți deputații democrați, prioritățile legislative pentru sesiunea parlamentară de primăvară-vară.

Astfel, democrații spun că vor să asigure o viață mai bună pentru oameni, iar în Parlament vor propune mai multe inițiative sociale: „Ne referim aici, în primul rând, la educație de calitate, medicină modernă, asistență socială (ajutoare, alocații, îndemnizații) și infrastructură (drumuri, iluminat, apă și canalizare, salubrizare). De asemenea, vom lucra în continuare pentru îmbunătățirea mediului de afaceri și pentru a asigura creștere economică, așa cum am făcut în ultimii ani”.

De asemenea, democrații spun că vor promova orice inițiativă privind reforma justiției și lupta împotriva corupției.

„Suntem conștienți că dezvoltarea economică și creșterea calității vieții cetățenilor trebuie să meargă în paralel cu procesul de consolidare a statului de drept și de reformare a justiției, conform angajamentelor pe care ni le-am asumat prin Acordul de Asociere cu UE. Vom susține și vom promova inițiative legislative care să restabilească încrederea cetățenilor în justiție și să asigure o veritabilă luptă împotriva corupției”, promit democrații.

Pavel Filip a mai adăugat că integrarea europeană a R. Moldova rămâne una din principalele priorități ale PD. „Partidul Democrat rămâne un partid proeuropean, considerăm că parcursul european al R. Moldova este ireversibil și, totodată, singura cale de dezvoltare a țării noastre. Vom continua dialogul cu instituțiile europene, asigurând țării noastre o perspectivă europeană clară. Ne dorim în continuare relații bune cu vecinii: România și Ucraina, dar și consolidarea parteneriatului strategic cu SUA”.

Integritatea teritorială, securitatea și soluționarea conflictului transnistrean este o altă prioritate anunțată de PD. „Vom susține și promova inițiative care să contribuie la soluționarea conflictului transnistrean în cadrul statului suveran, independent și integru R. Moldova. Ne dorim ca R. Moldova să aibă control integral asupra frontierei și deciziilor sale. Dat fiind faptul că rămânem în opoziție, o opoziție constructivă, vom susține inițiative venite de la orice partid politic, cu condiția ca acestea să se alinieze acestor priorități”, a conchis Filip.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Top stiri

macar 05.02.2020 16:03

PD e o Porcarie

vasile 05.02.2020 21:33

PD! Mai frumos suna PCURVE

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
30.03.2020 10:00 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unirea rațională (2)

27.03.2020 09:29 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unirea rațională sau...

23.03.2020 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // La plecarea lui Petr...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de felul în care acționează autoritățile R. Moldova pentru combaterea extinderii pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md