04:08:10 11.04.2021
 
Stiri

PASĂREA PE LIMBA EI PIERE // Dodon recunoaște veridicitatea înregistrărilor video de la „negocierile” cu Plahotniuc: Operațiune specială a serviciilor secrete rusești? „Eu nu pot dezvălui totul”

Politică 11.06.2019 14:55 Vizualizări4498 Autor: Ziarul National
PASĂREA PE LIMBA EI PIERE // Dodon recunoaște veridicitatea înregistrărilor video de la „negocierile” cu Plahotniuc: Operațiune specială a serviciilor secrete rusești? „Eu nu pot dezvălui totul”


Președintele Igor Dodon recunoaște veridicitatea înregistrărilor video făcute publice de Partidul Democrat și care surprind momentul unor „negocieri” dintre el și liderul democraților Vlad Plahotniuc, în prezența adjunctului ultimului, Serghei Iaralov.

În acele imagini, Dodon insistă pe federalizarea R. Moldova, așa cum i-a cerut vicepremierul rus, Dmitri Kozak, și care urma să figureze într-un acord secret, dar discută cu Plahotniuc „variante” care ar „ascunde” acest lucru într-un acord public.

Șeful statului a ascultat, ieri-seară, la Tv8, cu capul plecat și un zâmbet tâmp înregistrările video puse pe post în emisiune, declarând ulterior că ar fi fost un „joc de șah”, parte a „scenariului nostru”, a unei operațiuni speciale a serviciilor secrete ruse, despre care el nu poate dezvălui „absolut totul”.

Totuși, Dodon afirmă că e vorba de „montaj” în cazul înregistrărilor în care dânsul susține că Federația Rusă îi acordă lunar de la 700 de mii de dolari până la un milion de dolari pentru finanțarea Partidului Socialiștilor.

Ziarul NAȚIONAL publică mai jos discuția pe care Igor Dodon a avut-o la acest subiect cu Natalia Morari de la Tv8:

CITIȚI și VIDEO // Igor Dodon insistă pe lângă Plahotniuc privind FEDERALIZAREA R. Moldova

Natalia Morari: Este un video adevărat? V-au filmat?

Igor Dodon: Noi ne-am întâlnit.

Înregistrările au fost făcute vineri?

Nu țin minte. Joi sau vineri. Joi am fost în Piter. Înseamnă că vineri. Trebuie de clarificat în primul rând de ce s-a filmat cu camera ascunsă, fiindcă e caz penal.

Asta nu e cel mai important. Dle Dodon, în acest video, Dvs. împreună cu Vlad Plahotniuc, în prezența lui Serghei Iaralov, analizați cum în loc de cuvântul „federalizare” să folosiți sintagma „statut special” și pe urmă arătați, pe puncte, ce va însemna acest „statut special”pentru Transnistria. De fapt, aceasta este aceeași federalizare.

Nu.

În acele imagini este clar că Dvs. discutați despre federalizare. Ce a fost asta? Ați încercat să vă înțelegeți despre federalizare?

Categoric nu. Asta este propunerea lui Plahotniuc trimisă rușilor în 2016. Aici misiunea era: lasă-l să semneze. Și să subsemneze sub ceea ce a semnat în 2016. Nimic mai mult. Federalizarea nu este reală pentru R. Moldova.

CITIȚI și VIDEO // Noi IMAGINI cu Igor Dodon. Acesta îi dictează lui Iaralov cum trebuie să arate documentul de FEDERALIZARE, pe care îl vor rușii: „Kozak așa mi-a dictat”

Scopul era ca el (Plahotniuc – n.r.) să semneze și pe urmă ce?

Dacă este pentru federalizare, lasă să semneze.

Și?

El doar a propus asta rușilor.

Dvs. era gata să faceți coaliție (cu Plahotniuc – n.r.)?

Coaliție nu avea să fie. Eu doar v-am spus.

Dar ce a fost? O oarecare operațiune specială?

Ascultați, eu doar nu pot dezvălui totul absolut. Și nu voi dezvălui tot. Dar federalizarea nu e posibilă. Să explic de ce, pentru că acesta este un element care poate rupe înțelegerea pe care o avem acum în Parlament. De aceea el (Plahotniuc - n.r.) arată aceste imagini, insistă. Aceasta este propunerea lui și eu cred că vor mai apărea materiale cum dânsul insista la Moscova, nu Moscova insista. Înțelegând că asta ar putea interesa pe cineva, ținând cont de lucruri din trecut, noi vă propunem asta, numai uitați tot ce am făcut eu și închideți dosarele penale. Federalizarea nu va fi posibilă. Niciun plan Kozak-2, Moscova-2, Europa-2 nu e posibil pentru Transnistria. Rezolvarea problemei transnistrene este posibilă numai dacă va fi un consens între Vest și Est. (…) Statutul special nu este federalizare.

Deci, tot ce se întâmplă este un plan rusesc?

Nu poate fi nicio federalizare. Haideți să punem punct.

Explicați de ce discutați acest subiect vineri, pe 7 iunie?

Jucați șah? Acesta a fost scenariul nostru bun.

Al Dvs. cu cine? Cu rușii?

Hai așa – al meu (planul – n.r.). Fără ghilimele. Și el (Plahotniuc – n.r.) a jucat.

Dar v-a filmat el, nu Dvs.

Credeți că eu nu știam că Plahotniuc îi filmează pe toți? Credeți că eu nu înțeleg cu cine am de-a face? (…) Dacă nu jucam așa, nu ajungeam la ceea ce avem azi.

(Urmează înregistrarea video în care Dodon cere bani de la Plahotniuc, spunând că Moscova îi oferă de la 700 de mii de dolari la un milion pe lună pentru finanțarea PSRM. Dodon spune despre aceste înregistrări (nu și despre celelalte – n.r.) că ar fi „montaj”).

CITIȚI și VIDEO, EPISODUL 3: Dodon cere BANI de la Plahotniuc și afirmă cu rușii oferă până la 700 de mii de dolari pe lună pentru PSRM

Ați spus că a fost un scenariu. Dar dacă acesta eșua?

Eșua. Fiecare riscă. Dar scenariul ne-a reușit.

Vă pot învinui de participare într-o operațiune specială a serviciilor secrete ruse…

Noi nu vom înțelege toate fanteziile lui Plahotniuc. În pofida tuturor, astăzi i-am întors Moldovei șansa de dezvoltare.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Aurel 11.06.2019 18:56

Deci e clar mergem spre FEDERALIZARE...

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
09.04.2021 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unionismul și echili...

05.04.2021 09:23 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fața adevărată a Mai...

02.04.2021 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fake după fake

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că în prezent există circumstanțe pentru dizolvarea Parlamentului R. Moldova, după eșuarea a două tentative de a învesti Guvernul?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md