13:12:49 05.02.2023
Stiri

PAS se opune majorării tarifului la apă și canalizare în municipiul Chișinău: „Șefa „Apă-Canal Chișinău” are un salariu de 55 000 de lei pe lună, iar Ceban vrea majorarea tarifului la 24 de lei. Și NAȘUL său are un salariu frumos”

Actualitate 22.11.2022 15:59 Vizualizări2143 Autor: Ziarul National
PAS se opune majorării tarifului la apă și canalizare în municipiul Chișinău: „Șefa „Apă-Canal Chișinău” are un salariu de 55 000 de lei pe lună, iar Ceban vrea majorarea tarifului la 24 de lei. Și NAȘUL său are un salariu frumos”


Directorul „Apă-Canal Chișinău”, Irina Gutnic, ar avea un salariu și bonusuri de circa 55 000 de lei lunar, chiar dacă întreprinderea e în prag de faliment. În același timp, primarul general Ion Ceban insistă să crească tariful pentru apă și canalizare la 24 de lei, a declarat astăzi consilierul municipal al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Dumitru Ivanov.

Alesul local a subliniat că fracțiunea PAS nu va vota pentru majorarea tarifului la apă și canalizare, în ciuda insistențelor lui Ion Ceban și ale Irinei Gutnic.

„Ceban promitea în campania electorală din 2019 că nu vor fi majorate tarifele, dar acum face inversul. A majorat tariful pentru transportul public cu 300%, la gunoi cu 200%, iar acum a ajuns la tariful pentru apă și canalizare. De ce face acest lucru? Se apropie campania electorală, iar primarul are nevoie de bani pentru a mai face un trotuar necalitativ, ca să-și poată bifa o nouă pseudo-reușită. Întrebarea logică este: oare trebuie noi, locuitorii Chișinăului, să achităm pentru mofturile și incompetența lui Ion Ceban?”, a menționat tânărul consilier municipal.

CITIȚI și Vicepreședintele Comisiei parlamentare pentru economie, buget și finanțe îl acuză pe „agentul FSB Ceban” că intenționează să BLOCHEZE construcția apeductului Chișinău - Strășeni - Călărași, dacă ANRE nu majorează tariful la apă în capitală

Sursa citată a menționat că nu ține argumentul, potrivit căruia s-a majorat tariful la energia electrică.

„Conform calculelor specialiștilor, majorarea tarifului la energia electrică poate însemna maximum o creștere de tarif cu 65 de bani și nicidecum cu 10 lei, așa cum își dorește Ion Ceban. În perioada 2019-2021, „Apă-Canal Chișinău” nu a înaintat nicio solicitare de majorare a tarifului, fiindcă știau că tariful ar trebui să se micșoreze. De ce atunci Ivan Ceban nu se preocupa de oameni să le ofere un preț mai mic? Pentru că atunci „Apă-Canal Chișinău” avea venituri în plus de 377 de milioane și primarului îi era comod acest aspect. Lui Ceban nu-i pasă de chișinăueni”, a adăugat Ivanov.

În același context, reprezentantul PAS afirmă că metodologia tarifară de acum oferă posibilitatea de acoperire a tuturor cheltuielilor „Apa-Canal Chișinău”, doar că întreprinderea ar fi gestionată prost și nu poate să își justifice pierderile de apă și cheltuielile pe care le suportă.

„Acesta este rezultatul unui management defectuos în administrarea financiară a întreprinderii. Ceban nu a făcut nimic timp de trei ani, nu a ridicat un deget să oprească pierderile întreprinderii. Mai mult de atât, a creat funcții cu salarii grase pentru trântorii din Partidul Socialiștilor din R. Moldova rămași fără funcții. Astfel pentru fostul deputat Oleg Lipskii s-a creat funcția de director administrativ, cu un salariu de aproximativ 30 de mii de lei. Iar nașul său, Ruslan Garbalî, a fost înscăunat în calitate de consilier al directorului, cu un salariu frumos. PAS nu va vota această majorare rușinoasă, generată de incompetența lui Ceban și a slugilor lui”, a conchis Dumitru Ivanov.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.02.2023 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fiindcă Putin se tem...

01.02.2023 09:13 Cazimir Țino Cazimir Țino // Republica Moldova înt...

30.01.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Strategia reintegrării

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că actuala guvernare a R. Moldova trebuie să schimbe Guvernul în anul 2023?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md