19:29:30 28.05.2023
Stiri

„Partidul Nostru” susține că reprezentantul permanent al R. Moldova pe lângă Consiliul Europei ar încerca să BLOCHEZE discursul Elenei Grițco la Strasbourg

Politică 27.03.2018 17:27 Vizualizări2031 Autor: Ziarul National
„Partidul Nostru” susține că reprezentantul permanent al R. Moldova pe lângă Consiliul Europei ar încerca să BLOCHEZE discursul Elenei Grițco la Strasbourg


Reprezentantul permanent al R. Moldova pe lângă Consiliul Europei, Corina Călugăru, ar insista ca vicepreședintelui „Partidului Nostru”, Elena Grițco, să fie exclusă din lista vorbitorilor la Congresul Autorităților Locale și Regionale a Consiliului Europei (CPLRE), care are loc la Strasbourg. Cel puțin aşa susțin reprezentanții "Partidului Nostru", care au remis un comunicat de presă în acest sens.

Potrivit Elenei Grițco, "regimul întreprinde diverse tentative de a nu admite susținerea discursului ei cu privire la represiunile la care sunt supuși reprezentanții autorităților locale din partea „Partidului Nostru”". Aceasta a spus că reprezentantul permanent al R. Moldova pe lângă Consiliul Europei, Corina Călugăru, a „terorizat” personal conducerea Congresului Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei.

„Ea a făcut lobby pentru excluderea mea din agenda sesiunii Congresului Autorităților Locale și Regionale sub diverse pretexte”, a declarat Grițco pe o rețea de socilizare. Călugăru şi-a motivat demersul prin faptul că „Moldova se află în campanie electorală”

Aceasta şi-a exprimat nedumerirea că la Consiliul Europei "au mers și alți soli" ai lui olVlad Plahotniuc", inclusiv un membru al Comisiei Electorale Centrale, șeful Oficiului Teritorial al Cancelariei de Stat, Octavian Mahu, precum și un reprezentant al Guvernului.

„Ei un pic au încurcat instituțiile, țara și modalitatea de abordare a valorilor supreme în baza cărora funcționează instituțiile europene. Băieții au uitat că nu vin în R. Moldova la Procuratura Generală să le dea ordine ca să execute ceva”, a adăugat ea, subliniind că reprezentanții Consiliului Europei i-au comunicat despre faptul că, „cu cât mai mult se insista pe ideea excluderii mele din agendă, cu atât mai mult ei au rămas convinși și aveau încrederea că eu neapărat trebuie să vorbesc”.

Grițco intenționează să vorbească despre "represiunile fără de precedent la care au fost supuși consilierii municipali bălțeni, fostul primar al capitalei de nord a țării Renato Usatîi, precum și alți primari ai „Partidului Nostru”".

„Pentru că autoritățile moldovenești au ce ascunde, dacă cu atâta insistență se face sau s-a făcut ca eu să fiu exclusă din agenda vorbitorilor”, a adăugat vicepreședintele Elena Grițco.

Amintim că în perioada 27-28 martie, la Strasbourg, are loc cea de-a 34-a sesiune a Congresului Autorităților Locale și Regionale a Consiliului Europei. La invitația conducerii CPLRE, la lucrările Congresului participă și o delegație a „Partidului Nostru” în componența vicepreședinților Ilian Cașu și Elena Grițco.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.05.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Integrarea europeană...

24.05.2023 09:14 Cazimir Țino Cazimir Țino // Învățămintele ultimul...

22.05.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // O adunare istorică? ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova va adera la Uniunea Europeană până în 2030?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md