10:23:13 23.09.2018
 
Stiri

Parlamentul se întrunește într-o ședință SPECIALĂ. Subiectele INTRODUSE pe ordinea de zi

Politică 12.09.2017 15:30 Vizualizări2022 Autor: Ziarul National
Parlamentul se întrunește într-o ședință SPECIALĂ. Subiectele INTRODUSE pe ordinea de zi

Legile adoptate de Parlament în sesiunea de primăvară-vară, dar care nu au fost promulgate de președintele Igor Dodon, vor fi revotate și trimise, repetat, pentru a fi promulgate. În acest sens, Parlamentul urmează să se într-unească într-o ședință specială, până la reluarea lucrărilor în plen ale Legislativului.

„Așa cum știți, președintele R. Moldova a refuzat, într-un mod total nejustificat, să promulge și a întors în Legislativ mai multe legi importante. Este vorba despre Legea cu privire la combaterea terorismului, cea privind reforma Academiei de Științe a Moldovei, Legea cu privire la energetică - care prevede mai multă independență. De asemenea, președintele a respins și Legea tichetelor de masă, o inițiativă care vine să acorde beneficii concrete cetățenilor. Argumentele prin care aceste legi au fost respinse sunt lipsite de substanță, iar consecințele respingerii legilor pot fi doar negative”, a declarat astăzi liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc.

Sursa citată subliniază că, în cadrul ședinței săptămânale de planificare a PD, s-a luat decizia ca aceste legi respinse de Dodon să fie votate de urgență din nou.

„După ce vor fi votate, o să le trimitem pentru a doua oară președintelui spre promulgare. Colegii din Parlament analizează posibilitatea de a organiza o ședință de plen specială doar pentru a vota în regim de urgență aceste legi, până la reluarea ședințelor ordinare”, a punctat Plahotniuc.

În cadrul ședinței speciale ar mai putea fi aprobat un proiect de lege care prevede ca să nu mai fie nevoie de acordul președintelui Dodon atunci când militarii moldoveni vor participa la exerciții militare peste hotarele republicii.

„Am ajuns să pierdem bani și programe importante care ne-ar ajuta să modernizăm forțele armate și asta din cauza unor decizii strict politice și geopolitice ale lui Dodon, ceea ce este foarte grav. Din acest motiv, am cerut specialiștilor din PD, juriștilor, încă săptămâna trecută, să vină cu soluții legale pentru ca plecarea militarilor în diferite misiuni, aplicații și exerciții împreună cu partenerii noștri externi, să nu mai depindă de instituția prezidențială. Foarte curând, poate chiar în ședința specială de Parlament, vom veni cu modificări legislative în acest sens. În opinia mea, este absolut inadmisibil modul în care președintele Dodon a ajuns să amenințe militarii cu sancțiuni pentru că și-au îndeplinit misiunile”, a conchis Plahotniuc.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!


Stiri relevante

Dragos 12.09.2017 16:27

Cu ce drept paduchele-lat se crede tatuc? Desi nu e decat un cacatel KGBasins cu par sur de lup perfid, Plahoit se comporta ca Stalin, Hitler, Putin. Dar vezi Doamne, satrapul cu alura interlopa "cere". Care juristi, care specialisti in tomebronul imputit zis pd? Este absolut inadmisibil ca o potaie care l-a caftanit pe Dodoloaie sa o faca pe Alba-ca-Zapada, pe preacucernicul.

Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md