09:50:42 08.07.2020
 
Stiri

Opoziția ACUZĂ guvernarea că NU aplică măsuri eficiente în lupta cu pandemia COVID – 19, dar încearcă sa bage pumnul în gura presei: „Această pandemie este TRAGEDIA noastră comună”

Partide/Comunicate 25.03.2020 18:40 Vizualizări906 Autor: Ziarul National
Opoziția ACUZĂ guvernarea că NU aplică măsuri eficiente în lupta cu pandemia COVID – 19, dar încearcă sa bage pumnul în gura presei: „Această pandemie este TRAGEDIA noastră comună”


Ex-premierul Maia Sandu critică unele decizii luate de Comisia pentru Situații Excepționale, în contextul instituirii stării de urgență, dar mai ales dispoziția emisă de Consiliul Audiovizualului, prin care li se interzice jurnaliștilor să-și exprime la TV și radio opinia privind pandemia de COVID-19.

Potrivit Maiei Sandu, „cât medicii luptă pentru a salva vieți, hoții ne fură democrația”.

„În loc să lupte prin măsuri eficiente cu pandemia, în loc să întreprindă acțiuni care ar oferi o protecție adecvată medicilor care au fost lăsați singuri să înfrunte virusul ucigaș, în loc să informeze obiectiv societatea care sunt problemele reale pentru a ne consolida și a lupta împreună pentru salvarea noastră, autoritățile în ultimele zile au adoptat decizii care încalcă drepturile și libertățile fundamentale ale omului”, crede Maia Sandu.

Fostul premier spune că este vorba de dispoziția Comisiei pentru Situații Excepționale care, contrar legii, instituie derogări semnificative de la Codul muncii, Codul contravențional, Codul administrativ și cel de procedură civilă.

„Derogările instituite de ei nu vin în sprijinul oamenilor, ci în defavoarea lor. De asemenea, este ilegală și sfidătoare dispoziția președintelui Consiliului Audiovizualului de a institui de facto cenzura în toate televiziunile din țară. Libertatea gândirii, a opiniei și cea de exprimare sunt elemente care nici pe timp de urgență, asediu sau război nu pot fi limitate. Cu cât mai obiectivă va fi informația oferită publicului larg, cu atât șansele noastre de a scăpa de urgie vor fi mai mari. Cerem să se revadă cât mai urgent deciziile respective și să se revină în câmpul legalității. Starea de urgență nu înseamnă abuz, călcarea în picioare a Constituției, a legilor acestei țări şi a drepturilor fundamentale ale omului”, a scris politiciana pe Facebook.

Și grupul parlamentar „Pro-Moldova” condamnă acțiunile guvernării și președintelui Dodon „de a închide gura presei”. „Considerăm că această decizie este una abuzivă, încalcă grav prevederile legii și Constituției, nu are nimic comun cu starea de urgență și lupta împotriva pandemiei. Este un atac fără precedent la libertatea presei și liberei exprimări în interes strict politic. Cel mai josnic este că aceste abuzuri grave au loc sub pretextul luptei cu virusul COVID-19”, se arată într-un comunicat de presă al grupului desprins din PD.

Grupul „Pro-Moldova” cere guvernării să înceteze să folosească starea de urgență în interes politic și meschin de grup. „Această pandemie este tragedia noastră comună. Trebuie să luptăm să o combatem împreună, unind eforturile, prin consens național. Dacă se va continua în așa mod, riscăm nu doar să eșuăm în lupta adevărată cu virusul, dar să ajungem la distrugerea tuturor instituțiilor democratice ale R. Moldova. Amintim că uzurparea puterii în stat reprezintă cea mai gravă crimă împotriva poporului și nu are termen de prescripție”.

Amintim că reprezentanții Consiliului Audiovizualului (CA), în frunte cu Dragoș Vicol, au emis o dispoziție pentru furnizorii de servicii media audiovizuale prin care interzice jurnaliștilor să-și exprime la TV și radio opinia lor privind pandemia de COVID-19. Totodată, în cadrul emisiunilor, jurnaliștii trebuie să le interzică invitaților formarea liberă a opiniilor în privința evoluției situației provocate de noul coronavirus.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.07.2020 09:37 Nicolae Negru Nicolae Negru // Deznodământ rapid sa...

05.07.2020 13:59 Ziarul National GOLGOTA BASARABIEI ROMÂNEŞTI // 5-6 i...

03.07.2020 09:33 Nicolae Negru Nicolae Negru // În impas, regimul Do...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md