03:29:43 06.03.2021
 
Stiri

OPINIE // „Hotărârea CC este CONTRADICTORIE și ABSURDĂ. Dacă decretul de numire este neconstituțional, atunci de ce NU a fost admisă înaintarea Marianei Durleșteanu? Curtea blochează alegerile anticipate și menține mafia la butoane”

Actualitate 23.02.2021 18:39 Vizualizări1897 Autor: Ziarul National
OPINIE // „Hotărârea CC este CONTRADICTORIE și ABSURDĂ. Dacă decretul de numire este neconstituțional, atunci de ce NU a fost admisă înaintarea Marianei Durleșteanu? Curtea blochează alegerile anticipate și menține mafia la butoane”


Președintele Partidului Liberal (PL), Dorin Chirtoacă, consideră hotărârea de astăzi a Curții Constituționale (CC) „contradictorie” și „absurdă”, deoarece, pe de o parte, a fost declarat neconstituțional decretul de înaintare a Nataliei Gavrilița la funcția de premier, iar pe de altă parte nu a fost admisă candidatura Marianei Durleșteanu, deși a fost înaintată de 54 de parlamentari.

„Hotărârea Curții este contradictorie și, într-o anumita măsură, absurdă. Dacă decretul de numire a Nataliei Gavrilița este neconstituțional, atunci de ce nu a fost admisă înaintarea Marianei Durleșteanu, de vreme ce Curtea a constatat că există o majoritate parlamentară?! Așadar, prin refuzul de a se clarifica cu înaintarea Marianei Durleșteanu, Curtea nu a vrut să constate că „majoritatea” este o făcătură și, prin manevra de azi, cu obligarea Maiei Sandu să recurgă la noi consultări, le-a dat timp și posibilitate bandiților să-și aducă documentele în ordine și să vină cu candidatura înaintată legal și constituțional. Or, așa ceva nu este în competentele Curții”, a menționat Chirtoacă.

Potrivit fostului primar al capitalei, jurist de profesie, „trenul a plecat atunci când Dodon-Șor-Plahotniuc au venit nepregătiți cu candidatura de pe Facebook a Marianei Durleșteanu”.

„Prin urmare, Maia Sandu nu a avut pe cine desemna pe 11 februarie în afară de propria candidatură și asta datorita prostiei lui Dodon. Curtea Constituțională a băgat gunoiul sub preș examinând formal și tendențios speța. Să nu fie vreo răzbunare personală la mijloc... Astfel, Curtea blochează alegerile anticipate și, din păcate, menține mafia la butoane, iar toate acestea se întâmplă pe timp ce pandemia face ravagii. Urât. Onorată Curte, cum rămâne cu Declarația Parlamentului privind statul capturat? Cei 54 de deputați și mulți alții nu sunt părtași la aceasta crimă”, susține Dorin Chirtoacă.Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Mihail 23.02.2021 19:02

Durlesteanu nui un candidat credibi intruchit a vindut aeroportul Chisinausi hotelul Codru hotilor Vezi: Greceanaia prim ministru, Dodon ministrul economiei si Durlesteamu ministrul Finantei. Intentarea unei cauze penale ii permite Maei Sandu sa refuze candidatura d-nei Durlesteanu (da poate se retrage singura daca mai are simt uitindune la CV)

Mihail 23.02.2021 19:08

Sor cu banii de la Aeroport cumpara Orheenii si cu pastile va cumpara Moldova . Partidele cu fanantare tipa Sor , Bahamas ca Dodon si Usatii (Jirinivschii spune ca Usatii nas) trebuesc scoase in afara legii.

Vasile 23.02.2021 20:46

Dorin nu te stajoli prea mult, probabil Dusea mai pisa okii din trecutulKOSMAR Constitutia o face poporul si nu talharii si jidanii.

Dumitru 24.02.2021 10:00

Tare mai este omul de rând de a concepe o Constituție.Au făcut-o șașlâcarii lui Snegur și Lucinscii în 94. Maia Sandu v-a proceda corect dacă v-a merge pe calea referendumului. Ne învățăm din mers din greșelile proprii. Manole e o folositoare, am simțit-o pe pelea proprie.

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
05.03.2021 09:26 Nicolae Negru Nicolae Negru // Calea constituțional...

01.03.2021 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce tac ambasadorii

26.02.2021 09:17 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să așteptăm primăvar...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce credeți că trebuie să facă președintele Maia Sandu în continuare, după ce Curtea Constituțională i-a anulat decretul de nominalizare repetată a Nataliei Gavrilița la funcția de premier?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md