16:04:35 25.07.2024
Stiri

Operatorii de transport din R. Moldova, atenționați să-și înregistreze cursele regulate în sistemul electronic „eCherha”: Ucraina poate suspenda cursele, în lipsa înregistrării obligatorii

Actualitate 19.06.2024 09:56 Vizualizări800 Autor: Ziarul National
Operatorii de transport din R. Moldova, atenționați să-și înregistreze cursele regulate în sistemul electronic „eCherha”: Ucraina poate suspenda cursele, în lipsa înregistrării obligatorii Pro TV
Poză simbol


Operatorii de transport din Republica Moldova, care nu înregistrează rutele regulate în sistemul electronic „eCherha” din Ucraina, se pot pomeni întorși din drum.

Agenția Națională Transport Auto (ANTA) informează că a recepționat repetat un demers de la Ministerul Comunităților, Teritoriilor și Dezvoltării Infrastructurii al Ucrainei privind obligativitatea respectării condițiilor de traversare a frontierei moldo-ucrainene, în condițiile în care operatorii moldoveni de transport rutier internațional de persoane, care efectuează curse regulate spre Ucraina, și nu se înregistrează în sistemul electronic „eCherha”.

Partea ucraineană anunță „măsuri decisive” în raport cu aceștia, fiindcă traversarea frontierei de stat este permisă doar în timpul stabilit în graficul de circulație, conform înregistrărilor în sistemul nominalizat.

„Autoritățile Ucrainene precizează că, în conformitate cu prevederile legislației Ucrainei, lipsa informațiilor referitor la operarea cursei în sistemul electronic „eCherha” constituie un motiv pentru închiderea rutelor regulate internaționale. Prin urmare, dacă operatorii de transport din Republica Moldova nu se vor înregistra în sistemul electronic „eCherha”, rutele respective vor fi închise ca fiind inactive”, precizează ANTA.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Democrația urâtă și ...

19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md