05:33:06 24.04.2024
Stiri

DOC // OPEM, filiala OPCOM din România, desemnată du Guvern operator al pieței de energie electrică din Republica Moldova

Actualitate 21.02.2024 11:41 Vizualizări913 Autor: Ziarul National
DOC // OPEM, filiala OPCOM din România, desemnată du Guvern operator al pieței de energie electrică din Republica Moldova
Poză simbol


„Operatorul Pieței de Energie M” SRL (OPEM), o filială a SA „OPCOM” din România, a fost desemnată de către Guvernul de la Chișinău în calitate de operator al pieței de energie electrică din Republica Moldova.

Potrivit Cabinetului de miniștri, desemnarea OPEM va contribui la funcționarea eficientă a pieței de energie electrică și la creșterea încrederii investitorilor.

Totodată, operatorul va promova transparența și concurența pe piața de energie, prin aplicarea unor reguli corecte și echitabile, ceea ce va contribui la formarea unor prețuri mai competitive pentru consumatori.

„Pe parcursul ultimilor ani, piețele de energie administrate de către societatea „OPCOM” SA în România s-au evidențiat prin rezultate remarcabile, reflectate atât prin creșterea continuă a cantităților tranzacționate, sprijinind consolidarea prețului spot ca punct de referință pentru tranzacționarea energiei pe termen lung, cât și prin existența semnalelor de preț convingătoare pentru diferite orizonturi de tranzacționare. Aceste realizări au fost posibile datorită interesului real al participanților la piața energiei în utilizarea mediilor organizate furnizate de către SA „OPCOM”. În plus, SA „OPCOM” a continuat în mod consecvent și eficient să desfășoare activități specifice pentru susținerea integrării pieței de energie din România în cadrul a trei pieței europene unice de energie”, a arătat ministrul Energiei, Victor Parlicov, în nota informativă a proiectului Hotărârii de Guvern.

Menționăm că SA „OPCOM” este membru al mai multor asociații, printre care Asociația internațională a burselor de energie (APEx) și Asociația burselor europene de energie (Europex), care joacă un rol important în dezvoltarea standardelor și reglementărilor pentru piețele energetice. De asemenea, membrilor acestor asociații li se oferă o platformă pentru colaborare internațională, cu acces la informații privind tendințele și evoluțiile pe piața energetică la nivel internațional.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md