01:47:58 27.02.2024
Stiri

Ofertele a peste 60 de firme de turism din R. Moldova, România, Bulgaria, Slovacia și Armenia, expuse la Centrul „Moldexpo”

Actualitate 12.02.2024 17:57 Vizualizări1410 Autor: Ziarul National
Ofertele a peste 60 de firme de turism din R. Moldova, România, Bulgaria, Slovacia și Armenia, expuse la Centrul „Moldexpo”


Peste 60 de agenții de turism și tur-operatori din Republica Moldova, România, Bulgaria, Slovacia și Armenia își vor prezenta ofertele turistice în cadrul cea de-a 27-a ediții a expoziției internaționale specializate „Tourism & Travel Expo”, care va avea loc, în perioada 16 - 18 februarie curent, la Centrul „Moldexpo”.

La eveniment vor fi prezenți reprezentanți ai pensiunilor, cramelor, vinăriilor și agențiilor de turism naționale și internaționale cu atracții turistice atât pentru publicul local, cât și pentru turiștii străini.

Misiunea participanților este de a susține turismul cultural, rural, de aventură, gastronomic și vitivinicol conform tradițiilor și obiceiurilor statului pe care îl reprezintă.

Potrivit \Ministerului Culturii, turismul rural va fi reprezentat la expoziție de către autoritățile publice locale din raioanele Сahul, Călărași, Criuleni, Glodeni, Drochia, Ialoveni, Nisporeni, Orhei, Strășeni, Ștefan- Vodă, Ungheni și UTA Găgăuzia.

„Aceștia vor participa și în cadrul Festivalului-concurs „Brâul Moldovei” care constă în prezentarea tradițiilor populare. Conform condițiilor concursului, standurile vor fi amenajate în stilul specific regiunii pe care le reprezintă. De asemenea, pretendenții vor demonstra portul national în cadrul unui defileu special, iar unul din cele mai importante elemente ale concursului va fi dansul brâului, interpretat, conform tradiției, doar de bărbați”, arată instituția.

Potrivit aceleiași surse, România revine la „Tourism & Travel Expo” – 2024 cu un stand de țară cu tematica tradițională, unde vor fi expuse obiecte de artizanat, bucate tradiționale și, nu în ultimul rând, oferte de odihnă. De asemenea, vor fi promovate trasee tematice.

Bulgaria, una dintre cele mai preferate destinații ale turiștilor din Republica Moldova, revine cu un stand care va conține ofertele turistice elaborate pentru tot anul 2024. De asemenea, agențiile de turism vor avea ocazia de a discuta pe segmentul B2B.

Slovacia va participa din nou în cadrul expoziției internaționale specializate „Tourism & Travel Expo” cu intenția de a colabora cu agențiile de turism naționale și, de asemenea, de a reprezenta țara dintr-o nouă perspectivă turiștilor Republicii Moldova.

Totodată, Armenia, care participă pentru prima dată la eveniment, va fi reprezentată de o agenție de turism din Erevan, iar vizitatorii vor avea ocazia de a face cunoștință cu o destinație nouă, menită să surprindă cu gastronimia, arhitectura și cultura acestei țări caucaziene.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.02.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // După Maria Zaharova,...

23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md