03:24:18 13.06.2024
Stiri

Obiceiuri la care să RENUNȚI pentru a evita îmbătrânirea prematură a pielii

Știri 07.01.2018 12:52 Vizualizări2362 Autor: Ziarul National
Obiceiuri la care să RENUNȚI pentru a evita îmbătrânirea prematură a pielii sursa: eva.ro


Când tenul îmbătrânește, pielea își pierde fermitatea, iar odată cu ea, tu îți pierzi încrederea în tine. Dar poți amâna apariția primelor semne ale îmbătrânirii pe chipul tău.

De aceea, ar fi bine să știi la ce obiceiuri să renunți dacă vrei să încetinești procesul de îmbătrânire și să previi apariția ridurilor.

Potrivit Dianei Marandiuc, trainer Naturys România, procesul de îmbătrânire a pielii este determinat în proporție de 30% de factori intrinseci, genetici și 70% de cei extrinseci precum factorii de mediu, alimentație și activitatea hormonală.

Pe lângă cremele de îngrijire și loțiunile care te ajută să previi apariția ridurilor, Diana Marandiuc îți recomandă să renunți la patru obiceiuri, pe care probabil le faci zilnic, fără să te gândești la efectele pe care le au asupra pielii tale:

Când te demachiezi, fii atentă la mișcările pe care le folosești

„Demachierea trebuie să se facă delicat, cu mișcări de suprafață, fără agresare mecanică”, spune Diana Marndiuc. Mai mult decât atât, demachierea se realizează cu un produs care să aibă un pH apropiat cu cel al pielii tale. Printre ingredientele pe care demachiantul nu trebuie să le conțină, se mai numără și alcoolul și alte ingrediente de origine petrochimică. Aceste ingrediente vor conduce, în timp, la deshidratarea pielii și vor accentua ridurile fine.

Razele UV îți afectează sănătatea pielii

Radiațiile ultraviolete distrug colagenul și provoacă acumulări de elastină. Între fibrele de colagen se produce o disfuncție care generează o cantitate mare de radicali liberi.

Aceștia sunt dăunători pentru celulele pielii, afectând structura membranei celulare. Astfel fermitatea pielii va scădea, iar tenul va fi lipsit de strălucire.

Rezultatul final? Instalarea ridurilor și hiperpigmentarea cutanată. În orice anotimp, este ideal să folosești loțiuni cu protecție solară!

Zahărul, dușmanul unui ten frumos și luminos

Zaharurile nu sunt chiar cele mai bune prietene ale pielii. Chiar dacă gustul plăcut de ciocolată îți dă energie sau te ajută să te relaxezi dacă ai o zi mai stresantă, tenul tău este cel care va avea de suferit. Prin procesul de glicare, moleculele de zahăr se atașează de proteinele din piele și provoacă malformații. Astfel apar lipsa de elasticitate și ridurile.

Fumatul are efecte negative și la nivelul pielii

Efectele negative ale fumatului asupra organismului sunt deja destul de cunoscute. Totuși, ce poate produce tutunul la nivelul pielii, astfel încât să ai motive de îngrijorare? Ei bine, pielea fumătorilor va deveni cenușie și lipsită de vitalitate. De ce? Pentru că fiecare țigară va transforma oxigenul necesar pentru o piele luminoasă în dioxid de carbon.

Acestea sunt niște obiceiuri simple și aparent banale dar, odată ce ai renunțat la ele, te vei bucura de o piele hidratată, luminoasă, sănătoasă, dar mai ales mai fermă și mai tânără!

Sursa: eva.ro


Top stiri

României îi pasă
Punct de vedere NAȚIONAL
10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

08.06.2024 14:24 Ziarul National Nicolae Enciu // 80 de ani de la deba...

07.06.2024 09:22 Nicolae Negru Nicolae Negru // Începe marea curățenie?

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md