16:44:24 27.11.2020
 
Stiri

O nouă SCHEMĂ în care ar fi implicată familia Dodon. Usatîi: „E vorba de zeci de MILIOANE de lei care merg în buzunar... Nicolae Furtună ȘTIE și o să vină ziua când va RECUNOAȘTE. El a fost în toată această perioadă ȘANTAJAT cu dosare”

Actualitate 16.09.2020 08:00 Vizualizări2191 Autor: Ziarul National
O nouă SCHEMĂ în care ar fi implicată familia Dodon. Usatîi: „E vorba de zeci de MILIOANE de lei care merg în buzunar... Nicolae Furtună ȘTIE și o să vină ziua când va RECUNOAȘTE. El a fost în toată această perioadă ȘANTAJAT cu dosare”


Fratele președintelui Igor Dodon ar gestiona două firme care asigură majoritatea instituțiilor publice, inclusiv școlile sau unitățile militare, cu dezinfectanți, susține candidatul la funcția de președinte, liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi.

Astfel, familia președintelui ar câștiga zeci de milioane de lei de pe urma acestor contracte, iar fostul șef al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), Nicolae Furtună, știe despre această schemă.

„Astăzi lucrează o schemă, exact ca și în cazul celei cu țigări, este vorba de dezinfectanți. În școli, la carabinieri vor apărea unele denumiri de dezinfectanți. Sunt două companii cu denumiri apropiate, „Chemistry Trading” SRL și „Chemix Group”, care sunt ale fratelui lui Igor Dodon. De jure aceste companii pot fi scrise pe un șofer sau altcineva. Dar eu știu că soția sa face lobby prin cluburile de fitness să fie achiziționat cât mai mult dezinfectant. Eu m-am interesat și am aflat că sunt două tipuri de dezinfectanți. Pentru dezinfectarea instrumentelor sau diferitor lucruri... Pentru acest tip de dezinfectant autorizația se oferă în două-trei zile. Dar sunt dezinfectanți din grupul de biocizi. Pentru înregistrarea acestuia e nevoie de minimum patru luni. E vorba de teste”, a declarat Usatîi, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

Candidatul la Președinție a mai adăugat că autorizarea a fost oferită de fostul director al ANSP, Nicolae Furtună. „Domnul Furtună știe și o să vină ziua când va recunoaște. El a fost în toată această perioadă șantajat, are un dosar ținut la murat de CNA-ul lui Flocea. Astfel, de multe ori Furtună a declarat ceea ce dorea Dodon sau alții, pentru ca era prins de mâini cu acest dosar penal la CNA”, a adăugat Usatîi.

Mai mult, Renato este convins că schema ar fi fost pusă la punct încă în februarie 2020, până la înregistrarea primului caz de COVID – 19 în R. Moldova. „E vorba de zeci de milioane de lei, care merg în buzunare. Este implicat Igor Dodon și jumătate din rudele sale. În februarie 2020 a fost o decizie a Guvernului pentru protejarea producătorilor autohtoni. Vedeți ce frumos au făcut-o... S-a decis să fie un adaos de maximum 20% pentru dezinfectanți. Au pregătit monopolul pentru familia Dodon la dezinfectanți. Ei de atunci se pregăteau să facă bani”, a conchis Usatîi.

Cei vizați de Usatîi nu au venit, deocamdată, cu o reacție.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
27.11.2020 09:27 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine să-l sfătuiască...

23.11.2020 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Noii neutraliști

20.11.2020 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // (Auto)amăgire, suspi...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Guvernul Chicu trebuie să-și continue activitatea și după ce Maia Sandu a câștigat funcția de președinte al R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md