07:12:51 17.08.2018
 
Stiri

O casă de pariuri SPORTIVE din R. Moldova ar fi obținut ILEGAL un profit de 28 de milioane de lei. Administratorul și complicii săi au ajuns pe banca acuzaților

Anticorupție 11.04.2018 11:40 Vizualizări1285 Autor: Ziarul National
O casă de pariuri SPORTIVE din R. Moldova ar fi obținut ILEGAL un profit de 28 de milioane de lei. Administratorul și complicii săi au ajuns pe banca acuzaților

Administratorul unei case de pariuri sportive on-line din R. Moldova, împreună cu complicii săi, au ajuns pe banca acuzaților după ce au realizat o schemă de practicare ilegală a activității de întreprinzător, prin intermediul sistemelor de comunicații electronice.

Procurorii au constatat că, în ianuarie 2014, în vederea camuflării acțiunilor ilegale de practicare a jocurilor de noroc (pariuri), persoana juridică înregistrată într-o zonă off-shore a încheiat un contract de prestări servicii cu o societate comercială din R. Moldova.

Astfel, în calitate de beneficiar al acestui contract, persoana juridică nerezidentă a R. Moldova a organizat și desfășurat jocuri de noroc de tip pariuri sportive, practicate în regim on-line pe site-uri create în acest scop. S-a stabilit că, în perioada ianuarie 2014 - februarie 2017, această persoană juridică nerezidentă ar fi încasat ilegal de la cetățenii R. Moldova, prin intermediul conturilor deschise în sistemul de plăți electronice, aproximativ 28 de milioane de lei. Asta în condițiile în care jocurile de noroc constituie monopol de stat în R. Moldova.

După ce au obținut aceste venituri de circa 28 de milioane de lei, făptuitorii ar fi convertit mijloacele financiare în euro și dolari SUA și-i transferau în bănci din Germania și Liechtenstein.

Totodată, în cadrul urmăririi penale, în vederea asigurării recuperării prejudiciului și confiscării bunurilor obținute prin infracțiune, procurorii au sechestrat circa opt milioane de lei, bunuri imobile și mobile care aparțin învinuiților, inclusiv patru autoturisme de lux și cote părți din apartamente și loturi de teren.

Dacă vinovăția inculpaților va fi demonstrată în procesul de judecată, aceștia riscă pedeapsă cu închisoarea până la 10 ani și amendă până la
800 000 de lei.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Vasile 11.04.2018 12:54

Asa le trebuie. Toti cei care incalca legea si prejudiciaza statul trebuie sa plateasca pentru faptele lor!

Rustin 11.04.2018 15:29

Și la ce s-au așteptat ăștia când au făcut banii ilegal, că avea de gând cineva să-i mângâie pe cap? Legea este lege pentru toți!

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
13.08.2018 09:30 Nicolae Negru Împotriva tragediilor anacronice

10.08.2018 09:27 Nicolae Negru Oligarho-unioniștii, oligarho-europen...

06.08.2018 09:30 Nicolae Negru Unor colegi

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md