22:16:21 21.08.2019
 
Stiri

Numele membrilor comisiei de MERITOCRAȚIE a Blocului „ACUM”, care a decis candidații din lista națională și din circumscripțiile uninominale

Alegeri 2018 21.01.2019 15:37 Vizualizări1977 Autor: Ziarul National
Numele membrilor comisiei de MERITOCRAȚIE a Blocului „ACUM”, care a decis candidații din lista națională și din circumscripțiile uninominale captură

UPDATE // După apariția acestei știri, secretarul general al PAS, Igor Grosu, ne-a spus că va solicita permisiunea membrilor comisiei de meritocrație a Blocului „ACUM” de a le face publice numele.

„Cu regret, constat că și de data aceasta ați dat informația incorectă. Noi vom solicita permisiunea membrilor comisiei”, s-a rezumat să ne spună Grosu.

După anunțarea candidaților Blocului „ACUM” din lista națională, dar și din circumscripțiile uninominale, în spațiul public au fost lansate mai multe acuzații din partea persoanelor respinse în cadrul acestui exercițiu, dar și din partea liderilor acestui bloc electoral.

Primul care și-a manifestat nemulțumirea a fost activistul Oleg Brega, care a aplicat CV-ul său la „filtrul” de meritocrație al Blocului „ACUM”. În cele din urmă, în circumscripția din diasporă, la vest de R. Moldova, a fost desemnată lidera Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu. Acest lucru l-a determinat pe Brega să candideze independent în circumscripția nr. 50.

De asemenea, printre nemulțumiți a fost și primarul orașului Cimișlia, Gheorghe Răileanu, care a postat un material la această temă pe blogul său. Acesta a povestit că dânsul a fost desemnat candidat din partea a trei partide încă în primăvara anului 2018, la o ședință la care a participat Maia Sandu, Chiril Moțpan și Iurie Țap. Chiar dacă totul părea bătut în cuie, Răileanu scrie că a fost stupefiat să afle că în circumscripția din Cimișlia a fost desemnată fosta judecătoare Domnica Manole.

„Mai târziu, am prezentat la partid, respectiv și blocului, o anchetă completată pentru a mi se aprecia integritatea de către o comisie foarte principială, formată din oameni integri. Nu am nici până acum vreo informație privind soarta hotărârii adunării comune din aprilie 2018 și a deciziei comisiei formată din oameni integri”, a scris Răileanu pe blogul său.

Printre nemulțumiți s-a numărat și liderul Partidului Liberal (PL), Dorin Chirtoacă, a cărui formațiune a acceptat inițial să sprijine Blocul „ACUM” în alegeri. Ulterior, acestuia i s-a comunicat că a întârziat cu înaintarea candidaților și i s-au propus să delege candidați în șapte circumscripții, inclusiv Transnistria, Găgăuzia și Rusia.

Surse demne de încredere au declarat pentru Ziarul NAȚIONAL că acea comisie pentru meritocrație a Blocului „ACUM” a inclus opt persoane.

Este vorba de liderul Partidului Platforma „Demnitate și Adevăr” (PPDA), Andrei Năstase, președinta PAS, Maia Sandu, vicepreședintele PPDA, Alexandru Slusari, vicepreședinta PAS, Liliana Onofrei, analistul Oazu Nantoi, secretarul general al PPDA, Chiril Moțpan, și secretarul general PAS, Igor Grosu. Din componența comisiei a făcut parte și analistul politic Victor Ciobanu, spun sursele noastre.

De menționat că toți membrii comisiei de meritocrație, cu excepția lui Victor Ciobanu, candidează din partea Blocului „ACUM”.

Secretarii generali ai PAS și PPDA, Igor Grosu și Chiril Moțpan, nu au vrut să ne confirme sau infirme componența comisiei de integritate și meritocrație a Blocului „ACUM”. Anterior, Maia Sandu spunea că „Parlamentul Curat” va da verdictul în ceea ce privește integritatea candidaților care vor nimeri pe lista blocului „ACUM”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Stiri relevante
Top stiri

Elena 21.01.2019 18:15

Filtrul Maiei Sandu sa dus demult pe râpă și nu a acceptat candidații adecvații, da cei mai mari hoți și trădători care erau posibili, și acum blocul sa transformat în PLDM2 și sunt gata să fure Moldova cum a făcut-o Maia cu Filat!

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.08.2019 09:07 Ziarul National După „Alianța Kozak” vine „Planul Koz...

16.08.2019 09:14 Nicolae Negru ACUM-PSRM, divorțul imposibil

12.08.2019 09:29 Nicolae Negru Unirea care ne „dezbină” și kozacioku...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de numirile guvernării „ACUM”-PSRM de la conducerea Procuraturii Generale, Centrului Național Anticorupție sau a Curții Constituționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md