13:01:21 04.07.2022
Stiri

Nu trebuie să divizăm societatea

Actualitate 01.05.2022 09:31 Vizualizări1732 Autor: Ziarul National
Nu trebuie să divizăm societatea


Trustia, elegii politikoase

Vitejii, curajoșii, principialii deputați ai Adunării Populare de la Comrat, Ceadâr-Lunga, Vilcănești și alte câteva sate europene mai mari au votat eroic pentru anularea legii care interzice utilizarea simbolurilor eliberatoare ale armatei ruse în Ucraina - „Z”, „V” și panglica bicoloră negru-orange, botezată „colorado” de către ucrainenii frustrați, rusofobi.
„Este permisă fabricarea, depozitarea și purtarea în mod liber a simbolurilor Marii Victorii din 9 mai 1945 – panglicile Sfântului Gheorghe...”, se spune în proiectul adoptat unanim de deputații AP.

Reportera noastră neinhibată, Frosi Buraga, a stat de vorbă cu unul dintre ei, Sergiu Cimpoi.

R: Dle deputat Sergiu Cimpoi, vă felicit pentru extraordinarul, nemaivăzutul, inegalabilul curaj de a vota anularea unei legi trădătoare adoptate de Parlament. Sunteți cumva rudă cu academicianul Mihai Cimpoi, critic și istoric literar de factură călinesciană, care a scris o istorie deschisă a literaturii române din Basarabia?

SC: Doamne ferește, eu nici nu sunt român, sunt găgăuz!

R: Dar aveți nume românesc.

SC: Mai degrabă academicianul vostru-i găgăuz, decât eu român!

R: Vă este scumpă, ținenți atât de mult la această panglică pe care au purtat-o soldații ruși invadând Ucraina, bombardând Kievul, Mariupolul etcetera, comițând crime de război, cum ar fi masacrul de la Bucea, de la Kramatorsk și Mariupol, violând, torturând, furând.... etcetera și viceversa, după cum afirmă presa ucraineană?

SC: Ceea ce spuneți îi lucrătura ucrainenilor, ei se bombardează, ei se omoară, se violează, se torturează între ei... Panglica sfântului Gheorghe este un simbol al victoriei în marele război pentru apărarea patriei și așa rămâne, nimeni nu-l poate compromite, oricâte crime li s-ar atribui.

R: Chiar dacă armata rusă va omorî toți ucrainenii și va rade Ucraina de pe fața pământului veți purta panglica aceasta?

SC: Armata rusă eliberează Ucraina și îi nimicește pe naziști și banderoviști, iar dacă mai nimerește peste vreun ucrainean/ă asta nu se socoate, fiindcă atunci când tai un copac - sar surcele, iar dacă vrei să faci omletă trebuie să strici ouă, a spus-o Iosif Vissarionovici.

R: Ucrainenii sunt surcele sau omletă?

SC: Ucrainenii îs de vină, fiindcă l-au ales pe evreul Zelenski președinte, ca să camufleze nazismul! Putin le-a stricat planurile, ei voiau să atace Rusia. Guvernul Ucrainei este marioneta Occidentului, a americanilor în primul rând. De aceea le dă arme.

R: Să înțeleg că Occidentul îi ajută pe naziști? De ce ar face-o?

SC: Fiindcă-s rusofobi! Nu numai că îi ajută, dar le și interzice să capituleze, altfel războiul se termina în două zile. Trebuie să știm istoria...

R: Apropos, istoricii spun că panglica negru-oranj nu poate fi simbol al victoriei în cel de-al Doilea Război Mondial, fiindcă soldații sovietici nu au purtat-o.

SC: Eu nu-s istoric, dar eu îl cred pe Putin, dacă el spune că-i simbol, înseamnă că-i simbol și noi, găgăuzii, o vom purta. Dacă el va spune că nu-i simbol, înseamnă că nu va fi și noi nu o vom purta. E simplu.

R: Înseamnă asta că, înainte de a adopta niște legi pe care să le respecte găgăuzii, Parlamentul trebuie să se consulte cu Putin?

SC: Așa-i! Suveranitatea și independența nu trebuie înțeleasă că faci ce vrei! Nu trebuie să divizăm societatea!

R: Dle Cimpoi, vă mulțumim.

Pentru conformitate, Frosi Buraga

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Ciocana 01.05.2022 15:17

A venit timpul să fie anulată autonomia găgăuză. Cultura și limba găgăuză pot fi promovate cu succes în cadrul sistemului teritorial-administrativ existent, pe când așa numita autonomie nu a îndeplinit acest rol și a devenit sursă de instabilitate politică permanentă și separatism agresiv.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
04.07.2022 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Platforma 2, CUB

01.07.2022 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre sancțiuni

27.06.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Noua Românie mare” ...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md