19:42:49 16.01.2018
Stiri

Noi percheziții la Primăria Chișinău: Doi angajați ai instituției au fost REȚINUȚI de procurori. Ce SCHEMĂ frauduloasă ar fi pus la cale

Anticorupție 07.09.2017 12:40 Vizualizări2294 Autor: Ziarul National
Noi percheziții la Primăria Chișinău: Doi angajați ai instituției au fost REȚINUȚI de procurori. Ce SCHEMĂ frauduloasă ar fi pus la cale

Şeful unei secţii din cadrul Direcției funciare a Primăriei municipiului Chișinău, un subaltern și un om de afaceri au fost reținuți de ofițerii și procurorii anticorupție într-un dosar ce vizează fraude cu terenuri. Cei trei sunt bănuiți de abuz de serviciu, după ce ar fi deposedat fraudulos administrația publică de terenuri, în baza unor titluri executorii, deținute de persoane interpuse.

Potrivit CNA, funcționarii identificau loturi ce aparțineau municipalității, amplasate convenabil solicitanţilor, ale căror valoare putea fi majorată prin alipirea unor terenuri aferente sau prin schimbarea statutului zonei și le înstrăinau în mod fraudulos. Aceștia ar fi acționat de comun acord cu agentul economic, care este suspectat de complicitate la abuz de serviciu.

În unul din cazuri, o familie din Chișinău a obţinut titlu executoriu, printr-o decizie a Curții de Apel, pentru un teren intravilan în scopul construcției unei case de locuit. Pentru că familia se afla peste hotare, interesele acesteia au fost reprezentate de un intermediar care, în complicitate cu reprezentanţii Direcţiei funciare şi persoane din alte autorităţi, au identificat un alt teren, cu o valoare mai mare şi cu o amplasare mai favorabilă. După ce au intrat în posesia terenului, aceştia l-au înstrăinat în favoarea altei persoane, pentru a şterge urmele infracţiunii.

Procurorii spun că schema de preluare frauduloasă a terenurilor Primăriei a fost aplicată în zeci de cazuri. Astfel, au fost identificate mai multe loturi, înstrăinate de acelaşi grup de persoane, pe bd. Grigore Vieru, bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, str. Puşkin, str. Hânceşti, Cuza Vodă etc.

Cele trei persoane au fost reţinute pentru 72 de ore și riscă până la șase ani de închisoare, în cazul în vor fi găsite vinovate.

De menționat că, acum o lună ,în arestul procurorilor au ajuns şase membri ai grupului, printre care doi angajaţi de la „Cadastru”, un om de afaceri şi un beneficiar al unui teren. Alți doi complici, un executor judecătoresc şi un barman, au fost eliberați sub control judiciar, după ce și-au recunoscut vina. Până în prezent au fost reținute 9 persoane bănuite că ar fi implicate în această schemă.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Uncleded 07.09.2017 14:17

Sa mai spuneti ca Chirtoaca nu e de vina, dar cine a venit cu echipa asta, nu Chirtoaca? Asta trebuie de aratat la toti cei care il apara.

Dorin 07.09.2017 14:28

Cine mai lucreaza acolo daca jumatate sunt arestati? Cu siguranta daca CNA va mei trece peste o luna la primarie, vor mai fi gasiti cativa corupti.

Ina 07.09.2017 16:12

Padurea se taie dar mai sar si aschii. Primarie la sigur ca mai are din asa trepadusi care nu produc nimic in afara de impresii.

Comentarii
Promo
Promo
Punct de vedere NAȚIONAL
16.01.2018 10:12 Ziarul National Octavian Țâcu // Fanarioții

15.01.2018 09:00 Nicolae Negru Referendumul, între formalismul CEC ș...

12.01.2018 09:10 Nicolae Negru Cum poate anula Moscova legea împotri...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Parlamentul va reuși, în 2018, să modifice art. 13 din Constituție, astfel încât limba ROMÂNĂ să devină oficială în R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md