05:24:52 16.04.2024
Stiri

Noi aprecieri de la Bruxelles: „R. Moldova a reușit, în doar câteva luni, să facă la fel de multe progrese în vederea integrării europene cât au reușit alte state în câțiva ani de zile”

Actualitate 20.02.2024 15:25 Vizualizări843 Autor: Ziarul National
Noi aprecieri de la Bruxelles: „R. Moldova a reușit, în doar câteva luni, să facă la fel de multe progrese în vederea integrării europene cât au reușit alte state în câțiva ani de zile”


„R. Moldova a reușit, în doar câteva luni, să facă la fel de multe progrese în vederea integrării europene cât au reușit alte state în câțiva ani de zile”, a declarat astăzi europarlamentarul Siegfried Mireșan, copreședintele Comitetului Parlamentar de Asociere UE - R. Moldova, în cadrul unei intervenții online la conferința „Integrarea europeană a R. Moldova și perspective pentru dezvoltarea afacerilor”, organizată la Chișinău de Asociația Businessului European din R. Moldova.

Potrivit lui Mureșan, R. Moldova este în plin proces de integrare europeană și va începe, în curând, în mod oficial, negocierile de aderare la Uniunea Europeană.

„Este important ca, în acest proces de integrare europeană, să fie implicați cât mai mult reprezentanții mediului privat moldovenesc, fiindcă ei știu foarte bine care sunt reformele și investițiile de care are nevoie economia moldovenească pentru a se dezvolta și a atinge standardele europene”, a punctat europarlamentarul.

De asemenea, Mureșan a încurajat mediul privat din R. Moldova să facă acele investiții care cresc standardele privind calitatea produselor moldovenești.

„R. Moldova este în plin proces de integrare europeană și există o deschidere totală din partea UE față de produsele moldovenești. Acestea sunt complementare cu piața europeană. De aceea, cu cât investițiile în calitatea produselor din R. Moldova vor crește, cu atât va crește și prezența acestor produse în Europa, lucru care va duce la creșterea economiei țării și crearea de noi locuri de muncă bine plătite pentru oameni”, a adăugat președintele Comitetului Parlamentar de Asociere UE - R. Moldova.

Prezentă la conferință, președinta Maia Sandu a subliniat că se poate face business cinstit în „Moldova Europeană”.

„Guvernarea depune eforturi pentru a îmbunătăți mediul de afaceri. O economie mai puternică, integrată în piața unică europeană, înseamnă mai multe locuri de muncă bine plătite, mai multe contribuții la bugetul republicii și mai multe investiții pentru îmbunătățirea condițiilor de viață ale oamenilor. UE înseamnă oportunități nemaiîntâlnite pentru economia R. Moldova. Mesajul meu către mediul de afaceri este să participe activ la procesul de aderare la UE și să privească acest efort ca pe o investiție într-un viitor mai bun și mai sigur pentru noi toți”, a declarat șefa statului.

Prin reformele realizate în ultima perioadă, autoritățile spun că au oferit „mai multă libertate antreprenorilor, investitorilor, companiilor și întregii economii, mai mult spațiu în care afacerile pot crește și se pot dezvolta”.

„Doar în 2023, prin măsurile de dereglementare adoptate, antreprenorii au economisit echivalentul a aproximativ 0,5% din PIB, iar peste jumătate din serviciile pe care le accesează mediul de afaceri funcționează în regim digital. UE ne-a deschis larg ușa, acum a venit timpul nostru să avansăm hotărâți pe această cale - singura șansă pentru transformarea R. Moldova într-un stat prosper, sigur și democratic. Să avem încredere în Moldova Europeană”, a conchis președinta Sandu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md