23:30:09 06.12.2019
 
Stiri

Nicolae Negru: „Vestea bună e că se va evita pericolul confruntărilor violente, a vărsărilor de sânge. Problema problemelor va fi conviețuirea dintre „ACUM” și PSRM”

Politică 14.06.2019 19:29 Vizualizări2116 Autor: Ziarul National
Nicolae Negru: „Vestea bună e că se va evita pericolul confruntărilor violente, a vărsărilor de sânge. Problema problemelor va fi conviețuirea dintre „ACUM” și PSRM”

Deși criza constituțională rămâne după plecarea democraților de la guvernare, „vestea bună este că se va evita pericolul confruntărilor violente, a vărsărilor de sânge”, susține editorialistul Ziarului NAȚIONAL, Nicolae Negru.

„Din punct de vedere formal, da, deasupra noii guvernări va atârna sabia neonstituționalității, dacă această Curte Constituțională nu își revizuiește deciziile, ceea ce nu e prevăzut de Constituție, sau nu le anulează prin propria demisie. Să vedem ce va spune Comisia de la Veneția, poate propune ea vreo soluție. Acum, pentru noua guvernare se deschid toate ușile și toate posibilitățile de a „dezoligarhiza” Republica Moldova, însă există și riscul ca ea să fie luată de valul resentimentar, răzbunător, să se concentreze pe epurări, pe vânătoare de vrăjitoare, pe alcătuirea de „liste negre”, în detrimentul unor probleme de ordin financiar și economic”, atenționează Nicolae Negru.

CITIȚI și VIDEO // Pavel Filip a DEZVĂLUIT cine a grăbit DEMISIA Guvernului său și scoaterea PD de la guvernare

Comentatorul nostru spune că, de-acum încolo, „problema problemelor” va fi „conviețuirea” dintre Blocul „ACUM” și PSRM.

„Să sperăm că „patosul” schimbării va acompania niște acțiuni concrete, că nu va trece mult timp până va fi deblocată asistența financiară din partea UE. Însă, problema problemelor va fi conviețuirea în cadrul unei alianțe a două formațiuni eterogene, aflate într-un mariaj conjunctural, cu obiective politice opuse, care încă nu s-au pus de acord asupra scopurilor social-economice, darămite celor de politică externă. Acumiștii vor mai avea de a face cu surplusul de „energie” al lui Dodon, cu dorința lui neînfrânată de a „conduce”, de a arăta cetățenilor că el este „tatuca”, iar Maiei Sandu îi va reveni, în mod firesc, rolul de „mămucă”, de „gospodină”, care „își știe locul”. Dodon s-a și lăudat că le convoacă zilnic pe Zinaida Greceanîi și Maia Sandu. Posibil, mariajul acumisto-socialist nu va dura decât pe perioada epurărilor, a schimbării presupușilor „oameni ai lui Plahotniuc” cu oamenii noilor lideri, cum vedem că s-a procedat deja la Inspectoratul General de Poliție, și a revenirii la sistemul electoral proporțional, care va avantaja PSRM, în primul rând. Schimbarea sistemului electoral îi va tenta să declanșeze alegeri anticipate”. crede Nicolae Negru.

CITIȚI și VIDEO // Maia Sandu comentează DEMISIA Guvernului Filip: „Firească și întârziată”; „În sfârșit am câștigat în fața răului. Sunt onorată să fiu prim-ministrul acestei țări”

Editorialistul amintește faptul că vicepremierul rus, Dmitri Kozak, nu a ascuns că rezultatele din 24 februarie nu sunt „satisfăcătoare” pentru Moscova.

„Vor risca acumiștii să-și încerce puterile electorale cu socialiștii și democrații? Se va încerca „deconstruirea” PD, în afară de hemoragia naturală care îl va afecta odată cu trecerea în opoziție? Plahotniuc, e de presupus, și-a asigurat retragerea în umbră, iar până vom avea o justiție independentă, ca să aflăm cine este el cu adevărat, va mai dura. Dar nu este exclus ca, în pofida tuturor prezicătorilor, el să rămână în politică”, susține Nicolae Negru.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Stiri relevante
Top stiri

Sancta Simplicitas! 15.06.2019 00:27

Maia Sandu chiar imi aduce aminte de batrina care ar fi aruncat niste vreascuri la rugul lui Jan Hus. Nicolae, felicitari pentru aceasta serie de articole bune referitor la ultimele evenimente politice din R. Moldova. Imi place perspicacitatea ta. Despre Plahotniuc acum ca si despre morti - ori deloc, ori numai de bine. Daca nu era el, ar fi fost altul in locul lui. Rezultatul ar fi fost acelasi pt ca cum bine scria cineva zilele trecute in Romania, Plahotniuc ca si Dragnea, nu e boala, e doar simptomul ciumei. Dar, dar!, ceea ce ar trebui sa ne puna serios pe ganduri este daca nu cumva toata aceasta miscare antimafie a fost gandita din timp de serviciile secrete rusesti. Atunci, nu-i asa, trebuie sa recunoastem ca a fost o operatiune stralucita. Or, rusii realizand ca au de a face cu un curent de opinie pro-european in ascensiune dupa caderea lui Voronin, s-au gandit sa lanseze un contra-curent, numit popular anti-mafie (si unde oare, daca nu in Germania?). Acum asistam la penultim act - Sancta Simplicitas. Dupa care totul se va domoli, lumea o sa dea a lehamite din maina si s-a zis si cu europenismul. Punct ochit, punct lovit

macar 15.06.2019 01:17

Dictatura continua cu tradatorul dodon si baba carabina. baba intoarce creditele neperformante

viola 15.06.2019 06:14

Acum vom urmari ce vor face democratii: daca se vor intoarce in parlament, atunci despre ce ilegalitate vorbim? Daca considera ca CC are dreptate, sa stea acolo inca 4 ani pana la anticipate! Ca deputati se vor gasi! Dl Negru, va compatimesc. Tare bine ati jucat jocurile lui plaha, dupa ce Bogatu a plecat la publica. Acum ce veti face ambii?????

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.12.2019 09:24 Nicolae Negru Cazul Filat: de la statul capturat la...

05.12.2019 16:01 Ziarul National Victor Chirilă // Ministrul de Extern...

04.12.2019 15:09 Ziarul National Victor Munteanu // Adevărații regizor...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova are nevoie de mai multe aeroporturi internaționale, inclusiv la Sud și la Nord, așa cum propune președintele Igor Dodon?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md