12:02:29 25.09.2023
Stiri

VIDEO // Pavel Filip a DEZVĂLUIT cine a grăbit DEMISIA Guvernului său și scoaterea PD de la guvernare

Politică 14.06.2019 19:10 Vizualizări7245 Autor: Ziarul National
VIDEO //  Pavel Filip a DEZVĂLUIT cine a grăbit DEMISIA Guvernului său și scoaterea PD de la guvernare


Premierul Pavel Filip, alături de toată echipa sa, au anunțat acum câteva clipe, în cadrul unui briefing de presă, că demisionează. Filip a trecut în revistă realizările Executivului său și a ținut să precizeze că demisia de astăzi „nu rezolvă blocajul politico-juridic” în care s-a pomenit R. Moldova. De asemenea, ex-premierul a dezvăluit cine a grăbit scoaterea PD de la guvernare și de ce.

„De la preluarea mandatului și până acum, am schimbat în bine lucrurile în R. Moldova. Am preluat guvernarea cu o gaură mare în buget, după frauda bancară. Am stabilizat situația și am asigurat o creștere economică constantă. De asemenea, în această perioadă am lansat mai multe programe, inclusiv „Drumuri Bune”, „Prima Casă”, subvenții în agricultură și multe altele. Bani la buget sunt pentru implementarea acestor programe. Spun asta, pentru că acuși vor veni acuzații despre moștenirea lăsată. Pot să mai spun că încasările la buget sunt în creștere”, a precizat Filip.

Ex-premierul a adus mulțumiri Bucureștiului și Kievului pentru suportul acordat R. Moldova în perioada mandatului său. De asemenea, vicepreședintele PD a vorbit și despre „verticalitatea” de care a dat dovadă, verticalitate ce ar fi grăbit sfârșitul guvernării PD. „În această perioadă, am cerut de la tribuna ONU retragerea trupelor rusești din Transnistria, am declarat indezirabile unele persoane care nu au dorit binele R. Moldova. Poate anume aceste lucruri au grăbit acest deznodământ. Tot ce ne dorim noi este ca aici, acasă, să ne hotărâm soarta, dar nu să se decidă afară. Eu nu m-am gândit niciodată la o coaliție declarată „convențional proeuropeană” (Putin a spus acest lucru - n.r.). Am decis să ne prezentăm demisiile, pentru că se fac presiuni enorme pe oameni care își fac onest datoria. Oamenii nu trebuie puși să alegă între anumite tabere”.

Totodată, Pavel Filip a subliniat că speră tare mult ca următoarea guvernare să nu se lanseze în „vendete” și „răzbunări” împotriva celor care au vrut să stea deoparte și nu au vrut să facă parte din anumite tabere.

„Plecăm cu conștiința împăcată. Cert este că plecarea noastră nu va rezolva blocajul politică juridic și anularea deciziilor Curții Constituționale”, a mai spus ex-premierul.

Pe finalul mesajului său, Pavel Filip a mulțumit colegilor săi, familiei, dar și moldovenilor: „Doresc succes următorului Guvern și sper că se va descurca mult mai bine ca noi”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Alegerile locale, mi...

22.09.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre discursul Mai...

20.09.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Proiectul de țară – i...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md