08:26:00 19.04.2019
 
Stiri

Un an cu Dodon, realizări imaginare, eșecuri reale

Opinii 18.12.2017 09:17 Vizualizări3803 Autor: Nicolae Negru
Un an cu Dodon, realizări imaginare, eșecuri reale

Semne diacritice

Dodon a făcut săptămâna trecută bilanțul unui an de guvernare. A vorbit mult despre „realizările” sale, deși ar fi fost mai cu folos pentru instituția prezidențială să se concentreze pe eșecuri. Principalul eșec al său este că, de fapt, nu a devenit și nici măcar nu a încercat să devină președinte al tuturor cetățenilor Republicii Moldova. Ultimul Barometru al Opiniei Publice, efectuat de „CBS-Axa”, la comanda IPP, arată că șeful statului nu reprezintă deloc sau într-o mică măsură interesele a 67,2% din cetățeni.

Dodon i-a reprezentat doar pe cetățenii care își doresc unirea cu Rusia și a acționat în interesul lor, continuând de fapt campania electorală ca lider al socialiștilor, pregătindu-se pentru alegerile parlamentare din 2018. Totuși, rămân neclare motivele adevărate ale inițiativei sale de modificare a sistemului electoral, în condițiile în care sistemul alegerii deputaților pe liste de partid favoriza în mod evident PSRM. De ce liderul socialiștilor a venit în ajutorul PD e o enigmă care a alimentat și mai alimentează suspiciunea dependenței sale de Plahotniuc. Până la sinceritatea pe care a văzut-o la Dodon Băsescu mai este mult.

Unica „realizare” a președintelui Republicii Moldova pe plan extern în 2017 e că s-a întâlnit de multe ori cu Putin, care l-a tratat cu condescendență, făcându-i anumite favoruri, permițând accesul pe piața rusă unor întreprinderi indicate de Dodon, dar menținând în continuare embargoul asupra producției moldovenești, instituit după semnarea Acordului de asociere dintre Republica Moldova și UE. Supărată atunci pe Chișinău, Moscova a încălcat, sub un pretext fals, acordul CSI de liber schimb, iar Dodon face jocul ei, abordând problema relațiilor comerciale moldo-ruse de pe poziția Rusiei.

Bucureștiul și Kievul îl ignoră în mod demonstrativ pe Dodon, iar Bruxellesul îl tratează cu indiferență și lucrul acesta nu poate să nu afecteze reputația și eficiența instituției prezidențiale pe plan extern și intern.

După ce încrederea față de președinte atinsese culmi nebănuite, aceasta a început să scadă – semn că așteptările cetățenilor, amăgiți de promisiunile electorale ale lui Dodon, au fost mari și că a început trezirea lor la realitate. Inițiativa cu „republică prezidențială” înseamnă o recunoaștere indirectă a minciunii și a eșecului din partea lui Dodon. Crezându-se pe val, după victoria în alegerile prezidențiale, el a declanșat referendumul pentru demiterea lui Chirtoacă și a suferit o înfrângere rușinoasă, pe care nu a avut curajul să și-o asume.

Cu diferite ocazii, Dodon a amenințat guvernarea că va chema lumea în stradă, că va organiza o „revoluție”, ceea ce, în contextul referendumului socialist din municipiul Chișinău, seamănă a retorică belicoasă de liliput politic. Ultima sa ieșire de acest fel a fost provocată de decizia Guvernului referitoare la introducerea în Constituție a denumirii „limba română”. Și încercările sale de a umbla la țesutul istoric, de a emite pretenții teritoriale față de România și Ucraina sunt și iresponsabile, și jenante pentru un președinte.

În general, Dodon este energic, activ, întreprinzător, dar rezultatele activității sale lipsesc sau sunt minuscule. După cum s-a mai spus, el seamănă cu o locomotivă care își consumă toată energia pe sirenă.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Dragos 18.12.2017 10:55

Dle Negru, cu tot respectful, lasati naibii chestia cu Dodon castigatorul. Vladica uzurpatorul, la comnda Moscovei, a semnat de dare in primire a closetului presidential, iar Dodon a semnat de luare. Alegerile au fost libertine, transhumante si democrizante. Un adevarat regal de falsificari! Or, boaita fatarnica, perversa, mincinoasa, slugoasa si proasta ca ciubota n-a strans, chiar si cu ajutorul celor 30.000 de sirieni, decat in juru' a 46%. Astfel, dupa pocherul electoral, a iesit MIXTurina, drept recompensa. Ca Dodoasca latra si grohaie enormitati (la comanda sodomitului, drogangiului si traficatului Plhoasa, anti-rmanesti sau anti-UE, tine de povestea O mie si una de minti ador-mite. Nu uitati, stimate domn, relatia fratilor-siamezi, Plaha si Dodo, este una iesita din comun: extraordinary de extraconjuga(t)la. S-au cunoscut in epoca de piatra voronista si s-au indragostit iremediabil. Imperecherea lor incestuoasa a fost una patimasa. Dar s-au logodit tocmai in 2013. Vestala ineptocrata si balamuta cu sterilet la ganditor, Dodoloaie mega-oaie si-a imbracta rochia de mireasa, fara trena si voal in cadrul unei ceremonii obscure, organizata intr-un stabiliment moscovit din Instanbul. Acolo i-a spus "Da!"pizdilicului Volodika. Rogozin le-a tinut cununa. Dupa cum se vede si din cosmos, fericirea in cuplu (dictatorial) dureaza. Ca in serialul "Trantor si Nelegiuit". Dodon pe post de trantor, Plaha pe post de Nelegiuit incurabil. De aia, de vreun an incoace, gura nu le tace. Caci la anul, popor draga, vor sa ti-o traga, baciul pedelean si cel pesedemelean. Cu (s)polutii si Diaree Maligna.

Dragos 18.12.2017 12:07

Intrucat pd-rast e in vrie, paduchele-lat din frunte e in agonie iar cariera lui Dodon intra intr-un con de umbra, numita mai pe scurt, moarte latent, ii informam pe ca cimitirul Doina este ticsit. Ca sa nu ajunga chiar in drum sau in vreun tomberon, ar trebui ca cineva sa ia aceste trupuri imputite ca sa nu fie supuse autopsiei. Sa-i barbiereasca pe Plahoit si Dodoloaie si sa dispara. Descoperiti peste un million de ani in cimitirul pentru javre, pot produce valve din vulve.

Lupacescu 18.12.2017 16:59

Acest individ numit dodon, este un trădător de neam și încă mult tă va face. Dar, răspunderea pentru acțiunile lui trebuie să fie sumată, sau atribuită, celor care l-au ajutat ca să ajungă prezident. Cine sunt e bine cunoscut, e destul de rificat arhivele posturilor de televiziune Publika, Prime, Canal 3, ș.a

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.04.2019 13:18 Ziarul National Victor Chirilă // Cine și cum va guve...

15.04.2019 09:29 Nicolae Negru Dodon ca rău mai mic

12.04.2019 09:16 Nicolae Negru De ce Sandu și Năstase fac jocul lui ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce alianță de guvernare credeți că va fi mai benefică pentru R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md