21:41:23 09.07.2020
 
Stiri

Nicolae Negru // „Prezidentul pmr și prezidentul RM” sau cum Dodon compromite Rusia

Actualitate 05.06.2020 09:17 Vizualizări2354 Autor: Nicolae Negru
Nicolae Negru // „Prezidentul pmr și prezidentul RM” sau cum Dodon compromite Rusia


Semne diacritice

Spionii sovietici în Occident se deconspirau sorbind ceai, fără să scoată lingurița din ceașcă sau încheindu-și șlițul din mers, la ieșirea din veceu, spunea un banc de până la 1991. Iar persoanele care beau multă votcă pe ascuns se trădează bând dimineața cu lăcomie apă rece, afirmă rușii cu experiență de viață. Așa că atenție la detalii!

După discuția telefonică pe care a avut-o miercuri cu liderul separatist Vadim Krasnoselski, Igor Dodon și-a exprimat, pe pagina de Facebook, „recunoștința” la adresa „omologului” său tiraspolean „pentru contribuție… la rezolvarea problemelor legate de asigurarea circulației cetățenilor între malurile Nistrului”.

Ca să convingă cetățenii Republicii Moldova că a avut marea onoare să discute cu Krasnoselski, președintele Republicii Moldova a distribuit pe Facebook „comunicatul” de pe site-ul „oficial” – GOS-PMR.RU - al pretinsei președinții transnistrene, conținând stema „pmr” și titlul „Președintele pme a discutat la telefon cu președintele RM”, fapt remarcat de deschide.md:

După aceasta mai crede cineva că Dodon e președintele Republicii Moldova și că el nu recunoaște republicuța separatistă? Mai are cineva dubii că e pudelul lui Putin, pudel intrat în căldură? Vi-l imaginați pe Zelenski telefonându-i vreunui lider separatist de la Donețk, Luhansk sau Simferopol, ca să le exprime „recunoștință” pentru că au fost amabili să discute cu el?

De ce abia acum? Au trecut două luni de când Tiraspolul s-a baricadat, profitând de pandemie, blocând circulația cetățenilor din Republica Moldova, creându-le probleme mai cu seamă celor din satele de dincolo de Nistru care s-au opus separatismului și care pot trece pe malul drept doar cu bacul de la Molovata. Prin ce logică se poate ajunge la concluzia că Krasnoselski merită recunoștință? Dacă s-a baricadat, să stea baricadat, el și toată „protipendada” separatistă. Kievul nu le permite să iasă din „republicuța” lor, de ce le permite Chișinăul? Răspunsul e simplu: fiindcă Dodon nu este de facto președintele Republicii Moldova, ci pudelul lui Putin.

Ca în derâdere pentru patosul prostesc al „omologului” său „din RM”, Krasnoselski a mai instalat, imediat după „discuția” care l-a emoționat pe Dodon, un post de „grăniceri” lângă satul Cocieri. Aceștia s-au și apucat să-i hărțuiască și să bareze calea țăranilor spre terenurile lor. Chicu, care se zburlește la orice năzărire dinspre Vest, care pune imediat la punct pe oricine spune măcar un cuvânt critic la adresa guvernării, tace chitic. Acesta să fie „controlul activităților pe intern” cu care se grozăvea mai ieri premierul? Nu o să rămână nimic din „statalitate”, așa cum o apără el cu Dodon, răcnind la opoziție, dar ținând coada între vine și gudurându-se în fața umbrei lui Putin.

Și lingușeala rușinoasă față de Krasnoselski, și plecarea la paradă pe timp de pandemie, punând în pericol viața și sănătatea a 75 de militari, subminând măsurile antipandemice de până acum, și cerșitul împrumutului de 200 de milioane de euro, toate acțiunile lui Dodon și ale guvernului său „tehnocrat”, sprijinit de deputații PD, nu urmăresc decât un singur scop: ca pudelul lui Putin să fie reales la toamnă, ca Tiraspolul să trimită niște autobuze cu alegători pentru căpșunarul de la Sadova.

Deschide.md menționează că, la scurt timp, Dodon și-a șters postarea cu mulțumiri adresate liderului de la Tiraspol, ceea ce înseamnă că cineva i-a atras atenția că un asemenea exces de zel slugarnic îl deconspiră total, compromițând până și Rusia.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.07.2020 09:37 Nicolae Negru Nicolae Negru // Deznodământ rapid sa...

05.07.2020 13:59 Ziarul National GOLGOTA BASARABIEI ROMÂNEŞTI // 5-6 i...

03.07.2020 09:33 Nicolae Negru Nicolae Negru // În impas, regimul Do...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md