04:55:29 18.06.2019
 
Stiri

Polobocul Dodon

Opinii 02.02.2018 09:15 Vizualizări5002 Autor: Nicolae Negru
Polobocul Dodon

Semne diacritice

Dodon se avântă din nou în lupta împotriva unionismului. Ca să se afle în treabă, căci mare lucru nu poate face, decât să „hodorogească”, speriind lumea, ca în fabula lui Donici, cu polobocul deșert.

De data aceasta, președintele socialiștilor i-a luat în vizor pe primarii și consilierii locali care semnează declarații de reunire a localităților pe care le reprezintă cu România. După ce Dodon a asumuțit împotriva lor SIS-ul, procuratura, poliția, după ce a anunțat că va convoca ședința Consiliului Suprem de Securitate pentru a discuta această chestiune, mișcării unioniste i s-au alăturat, sfidându-l pe semipreședinte, și aleșii satului Gotești din raionul Cantemir.

Gestul lor simbolic trebuie privit ca o formă de protest, o manifestare de neîncredere în statul Republica Moldova, un vot de blam pentru clasa politică falimentară, din care face parte și Dodon, compromisă total prin furtul miliardului.

Cum să-l creadă cineva că ține cu adevărat la suveranitatea și independența Republicii Moldova, dacă semipreședintele ignoră demonstrativ amenințările reale, deloc simbolice la adresa statului pe care pretinde să-l apere cu orice preț, dacă nu suflă niciun cuvânt referitor la trupele ruse de ocupație, care nu vor să plece de pe teritoriul nostru, zângănindu-și armele pe malul Nistrului?

Dacă se teme să-l supere pe Putin, Dodon ar putea începe cu propria persoană, care compromite și își bate joc de acest stat și până, și după ce a ocupat funcția de președinte. Să ne spună, de exemplu, care sunt sursele sale financiare, de unde are bani pentru o casă luxoasă, mașini, vacanțe de lux cu familia, aproape în fiecare lună. De unde ia bani „prima doamnă” pentru binefaceri electorale?

Crede el că reparația Președinției din banii unui stat străin nu ridică semne de întrebare în privința loialității sale față de prorpiul stat? Cu ce va plăti Dodon turcilor? Crede el că, transformând reședința de la Condrița în hotel pentru deputații ruși, în casă de petreceri, organizând acolo chiolhanuri, întărește astfel „statalitatea”, cimentează spiritul patriotic al cetățenilor flămânzi?

Dar cine calcă mai mult decât Dodon Constituția Republicii Moldova, cine o terfelește mai în fiecare zi, anunțând despre aceasta în mod sfidător lumii întregi. Crede el că faptul nerespectării, încălcării deschise, ostentative a Legii Supreme îi face pe cetățeni să respecte instituția prezidențială și statul în întregime?

Atunci când un șofer este pedepsit pentru ignorarea regulilor de circulație, iar un președinte face bravadă din ignorarea Constituției fără să fie sancționat, ce mesaj statalist le transmite el cetățenilor? De ce nu ar sesiza Dodon SIS-ul, Procuratura Generală, CNA, de ce nu ar convoca Consiliul Superior de Securitate pentru a discuta această chestiune? Sau poate ar fi cazul ca aceste instituții să se autosesizeze? E puțin probabil, după ce au închis ochii la jaful de la BEM, iar acum simulează căutarea banilor.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Dragos 02.02.2018 10:43

La astfel de intrebari poate sa raspunda doar bufonul Ocultei, Plaha-cocainatorul. Or, Dodon este bufonul bufonului, adica bufonul cocainatorului. Dodon-bufon are in spate alt rost. Sa-si bata joc de orice, spre deliciulbufonului regal cocainator. Bufon-dodon cu bufoneriile sale (dictate, controlate) amuza pe toata lumeaAsta face parte din fisa p(r)ostului de presedinte vs paznic de closet prezidential. Fiti sigur, dle, in viata basarabeana exista suficienti candidati pentru acest post ingrat... A fost odata o lume in care bufonii erau bufoni. Aceasta lume in care rolurile erau clare, iar astazi, de fapt, bufonii au preluat puterea. Au cap bufonii, minte ce le mai trebuie.

Dragos 02.02.2018 10:52

Pe de alta parte, Dodon-bufon e un pacient in metastaza, intr-un spital numit RMafia lui Plahoit. Guvernarea plahoitica pd-rasta & dodonia porno-socialista este o corporatie de gasti infractoare, imorale. Este, ce mai tura-vura, un regim plutocratic. De aia RMica este saraca Europei, curul Europei, cur in care viermuiesc cei imbogatiti prin nemunca. Anus in care ticalosii ticalositi, casatoriti morganatic, detin si bata politica. De aia peste tot e Omerta. Mucles!, dle Negru! Ce canta moldovenii? Canta "Vesnica pomenire, UE, Adevar, Dreptate, Justitie etc!"

josfis 02.02.2018 11:30

Pentru Dragoș: Ai uitat că moldovenii pe lângă cele menționate de Dumneata mai sus mai cântă de dimineață pănâ seara, cum o face și televiziunea publică Moldova Unu (întreținută dealtfel din banii noiștru de la bugetul public) ”Turnați vin și dați găluște”. Iar popimea adunată la Condrița de fălcosul Dodon cu și fără ocazie bea și mănâncă zdravăn după care cântă ”Boge Țarea Hrani”.

Dragos 02.02.2018 11:45

Josfis, ai dreptate atunci cand ai vrea sa spui ca duhovnicii lui Kirikka care duhnesc a bautura, coliva si scaldatoare de morti, isi fac treaba in Scriptura ca si pe vremea defunctei URSS, adica manipuleaza turmele cu salarii si pensii de foamete. Caci biserica preacurviosului Vladimirica este sub autoritatea banului, a Mafiei de la guvernare, a hotiei...Biserica asta a devenit sinonima cu proxenetismul, de la eminentul proxenet, sodomit diriguita. Atat duhovnicii neispraviti, cat si cuplul extraconjugal Plahoasca&Dodoasca sunt niste desfranati. Cu totii fac abateri de la planurile Creatorului. Mai ales in campanii electorale. Astfel, Diavolul Rosu lucreaza pentru Ciuma Roscata pd&ps prin duhovnici certati cu Legea Sfanta.

Neagu 02.02.2018 18:25

Dodon este exact ca lupul paznic la oi. Rusii sunt in RM in TransNistria ocupind si individul vorbeste de "integritate teritoriala" ca un nebun. Rusine celor care l-au votat. Niciodata relatiile cu Rusia n-au fost mai proaste de cind un slugoi rusofon ca Dodon a fost ales. Rusii nu respecta su discuta cu bufonii lor slugoi ca nu-i pot respecta. Cu UE rau tot din cauza lui Dodon iar lucrurile s-au degenerat cu Rusia. Vecinii RM nu vor sa auda de acest individ (sau mai degraba sa-l declare non grata) iar daca ortacii lui vor lua voturi in alegerile din 2018 probabil vor invada sa taie aceasta batataie de joc ajunsa denumita RM si acest elan imbecil catre Est. Cel mai bine ar fi sa-i scoata in afara legii pe asa zisii socialisti si sa-i arunce in inchisoare (dupa listele de partid) cit mai repede ca sa salveze RM.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.06.2019 16:00 Ziarul National Victor Chirilă // Despre victorie, cu...

17.06.2019 09:23 Nicolae Negru Fantoma lui Plahotniuc

14.06.2019 09:20 Nicolae Negru Frau Maia Sandu, ieșind din burta PSRM

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord cu alegerea Zinaidei Greceanîi, lidera PSRM, în funcția de președintă a Parlamentului?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md