22:20:08 22.09.2019
 
Stiri

Nicolae Negru, despre situația politică de la Chișinău: „Asistăm la un „RĂZBOI HIBRID” declanșat de Moscova împotriva R. Moldova, pentru a schimba cursul european, a o FEDERALIZA…Blocul „ACUM” este folosit pe post de berbece”

Politică 08.06.2019 12:16 Vizualizări3272 Autor: Ziarul National
Nicolae Negru, despre situația politică de la Chișinău: „Asistăm la un „RĂZBOI HIBRID” declanșat de Moscova împotriva R. Moldova, pentru a schimba cursul european, a o FEDERALIZA…Blocul „ACUM” este folosit pe post de berbece”

„Asistăm la un „război hibrid” declanșat de Moscova împotriva R. Moldova, pentru a schimba cursul european, a o federaliza, a fortifica statutul limbii ruse, diminuându-l pe cel al limbii române, a-i scoate în afara legii pe unioniști și a îndepărta România, a pune mâna pe Chișinău, detașând suburbiile etc. Blocul „ACUM” este folosit pe post de berbece, profitându-se de ura acumiștilor față de Plahotniuc. Dodon a încercat să șantajeze PD cu ajutorul „ACUM”, ca să obțină de la democrați concesiile dorite de Moscova”, consideră editorialistul Ziarului NAȚIONAL, Nicolae Negru.

Potrivit lui Nicolae Negru, există semne ale unei comunicări obscure, ascunse de ochii lumii, între „ACUM” și PSRM. „S-ar putea să fie rezultatul unei înțelegeri anti-Plahotniuc între Bruxelles și Moscova. Liderul PD i-a supărat pe toți, numai că supărările sunt de natură complet diferită, nu de democrație și pluralism îi pasă lui Putin. Și jocul lui Daul miroase în acest caz fie a prostie, a ignoranță, a idiotism util, fie a trădare”.

În același context, Nicolae Negru atestă că lucrurile se precipită. „Cineva s-a implicat peste noapte și i-a forțat pe socialiști să meargă să „negocieze” cu „ACUM”, renunțând la condițiile expuse anterior, pentru a obține, în prima etapă, înlăturarea lui Plahotniuc de la putere. Etapa a doua - înlăturarea acumiștilor, dacă nu vor trăda și nu vor accepta condițiile respinse de Plahotniuc ieri (propunerile făcute de Dodon n.r.), va fi desfășurată la momentul potrivit. Important e să-l înlăture azi”.

Negru spune că nu e greu de ghicit cine este acel „cineva”. „E cel care l-a trimis pe Kozak și l-a chemat la Sankt Petersburg pe Dodon, care s-a dus „pesimist” și s-a întors „optimist”, înainte de termen, declarând, înainte de a se porni spre casă, că în două-trei zile se va forma o majoritate parlamentară și vom evita alegerile anticipate.

„Mesajele” de azi ale lui Dodon în fața jurnaliștilor sunt o declarație de război lui Plahotniuc și un act de loialitate față de Putin. De acum înainte, ne spune Dodon, eu voi asculta numai de Moscova. Întrebarea e dacă o vor face și Maia Sandu cu Andrei Năstase și ceilalți deputați ai Blocului „ACUM”. Vor trăda ca Dodon, orbiți de ură, sau vor lua o pauză de gândire... Teme-te de ruși și când vin cu daruri, o parafrază a „timeo danaos et dona ferentes””, a conchis Negru, comentând evoluțiile politice de la Chișinău.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Polilogu 08.06.2019 14:18

FELICITĂRI , domnule NEGRU ! ACESTA ESTE ADEVĂRUL PE CARE ÎNCERCI SA-L EXPLICI CELOR CARE NU POT SAU NU VREAU SA-L ...PRICEAPĂ ! Banatul te salută !

Vadim 08.06.2019 20:56

ACUM a devenit o scula in miinile Moscovei!

Voila 09.06.2019 00:44

Bine, bine, dar la devenirea lui Dodon președinte cu 180 de zile pe an la Moscova nu 'patriotul' nostru a pus umărul?

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.09.2019 09:15 Nicolae Negru Octavian Țîcu și idila electorală înt...

16.09.2019 09:27 Nicolae Negru O sută de zile cu Dodon sau restabili...

13.09.2019 09:10 Nicolae Negru Maia Sandu va merge la Moscova de bun...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să-i ofere „o autonomie foarte puternică” Transnistriei, așa cum a anunțat președintele Igor Dodon, ca soluție pentru reglementarea conflictului transnistrean?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md