08:06:50 26.05.2020
 
Stiri

Nicolae Negru, despre disponibilitatea PDM de face coaliție cu PSRM: „E îngrijorător că o alianță PDM - PSRM poate aduce prejudicii cursului european”

Politică 31.05.2019 14:15 Vizualizări2774 Autor: Ziarul National
Nicolae Negru, despre disponibilitatea PDM de face coaliție cu PSRM: „E îngrijorător că o alianță PDM - PSRM poate aduce prejudicii cursului european”


„E o veste cu două componente, una relativ bună și alta îngrijorătoare. E bine că apare șansa evitării alegerilor anticipate, care se poate solda cu un rezultat similar celui din 24 februarie, dar e îngrijorător că o alianța PDM - PSRM poate aduce prejudicii cursului european, relațiilor R. Moldova cu România și Ucraina”, a declarat editorialistul Ziarului NAȚIONAL, Nicolae Negru, în contextul anunțului de astăzi al Partidului Democrat (PDM) privind disponibilitatea creării unei coaliții de guvernare cu socialiștii.

Analistul speră ca PDM să nu „concesioneze” PSRM, dar de fapt Moscovei, Externele și Apărarea. „E de presupus că în culise s-a ajuns deja la o înțelegere, iar acum urmează ca aceasta să fie adusă la cunoștința publicului. Kozak vine să se convingă că Rusia are de câștigat ceva și să obțină garanții de la Plahotniuc că, de acum înainte, Chișinăul nu va mai supăra Kremlinul, închizându-le ușa unor oficiali, unor militari ruși, expulzând spioni etc.”.

Negru se mai întreabă dacă PDM „va retracta legea antipropagandă”.

Potrivit editorialistului nostru, de girul Moscovei Dodon are nevoie pentru a nu pierde o mare parte din electorat. „Totuși, aceste pierderi nu vor putea fi evitate, dacă PSRM l-ar accepta premier pe Plahotniuc. De aceea presupunem că următorul premier va fi altcineva, cel mai probabil Pavel Filip. Pierderile electorale ale PDM vor fi neînsemnate, deoarece electoratul acestuia este mai atent la programele de asistență socială, decât la cele geopolitice”.

Sursa citată a mai adăugat că în interesul R. Moldova, ca garanție a continuării cursului european, al democratizării, ar fi fost bine să avem o guvernare PDM – „ACUM”.

„Din păcate, deputații „ACUM” s-au lăsat copleșiți de resentimente, au fost paralizați de obsesii și au făcut, conștient sau inconștient, jocul forțelor care îi atribuie R. Moldova rolul de monedă de schimb în relațiile dintre Occident și Rusia. Vin reprezentanții Bruxelles-ului și Washingtonului să constate faptul că R. Moldova a „preferat” să se întoarcă în „zona gri”, sub poala Rusiei, sau îi vor trezi pe acumiști și democrați la realitate? Vom vedea în curând”, a conchis Negru.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


pumnal 31.05.2019 14:57

dar Maia cu Nastase cu PASRM nu er ingrijjorator, ce frecati bila bai?

Elena 31.05.2019 15:15

Prejudiciu crusului european au adus Filat când a furat miliardul împreună cu Maia Sandu!

Tataru 31.05.2019 17:03

Trubadurii proxenetului nu sunt sănătoși la cap, dacă latră că M. Sandu a participat la furtul miliardului, în condiția când FINU Candu atunci era vice-prim-ministru și a semnat toate documentle prin care banii au fost furați, iar azi criminalul I.Șor e protejat de Plahotniuc și e folosit ca sculă pentru rprovocări. Iar ”vacanța” i-a trbuit lui Plahotniuc pentru a mai cheltui vreo câteva miloane de Euro pentru al ”convinge” pe Dodon și pe mai mulți deputați PSRM să fie la cheremul său. Iar apoi se va repeta scenariul cum a fost cu A. Reșetnicov, V. Zagorodnîi, V. Ivanov, ș.a. din parlamentrul precedent, care după ce s-au pricopsit cu ceva gras, au devenit niște păpuși gonflabile. Dar e bine că va fi o alianță PD - PSRM. Pro-europenismul lui Plahotniuc se va spulbera și ”cometatorilor indepndenți” ca Negru și Bogatu, le va cădea masca. Deși, ei nu mai au repere morale și pot scri că rahatul PD-ist e dulceață NUTELA.

Spencer 31.05.2019 17:10

Aha. Mai bine să distrugem țara asta, prin blocaj și criză, așa cum vrea Muia cu Năstase?

Hofmann 02.06.2019 14:57

Clovnului Nastase deja i-au pus-o intre buci

Balint 02.06.2019 23:04

Interesant, care curs europen vede N. Negru la Plahotniuc? Ori acel care duce spre Penitecviarul 13, unde el cu orice preț vrea să-i pună pe oponenții săi?

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.05.2020 09:25 Nicolae Negru Nicolae Negru // Geopolitica intrând ...

22.05.2020 15:28 Ziarul National Victor Chirilă, directorul APE: R. Mo...

22.05.2020 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // Numai protejându-l p...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md