14:39:39 16.06.2019
 
Stiri

Să nu dăm capitala pe mâna lui Plahotniuc, să o dăm pe mâna lui Dodon!

Opinii 17.11.2017 10:15 Vizualizări7294 Autor: Nicolae Negru
Să nu dăm capitala pe mâna lui Plahotniuc, să o dăm pe mâna lui Dodon!

Semne diacritice

„Să nu dăm capitala pe mâna lui Plahotniuc!” – îi îndeamnă pe Maia Sandu și Andrei Năstase (care, de fapt, nu au nevoie de acest îndemn, căci nu boicotează referendumul) liderul fracțiunii socialiste din Consiliul Municipal, Ion Ceban. Un mesaj asemănător vine, în mod repetat, și dinspre publicația on-line tribuna.md, semnat de Dumitru Spătaru.

„Să nu dăm capitala pe mâna lui Plahotniuc” înseamnă, de fapt, să o dăm pe mâna lui Dodon, să-i facem un cadou nemeritat și nesperat. Abia după ce îl vor demite pe Chirtoacă, partidele proeuropene vor trebui să se unească și să lupte împotriva candidatului socialist, scrie dl Spătaru. Dar există garanția că se vor uni și că vor câștiga? Ca și în campania prezidențială, PD va fi formațiunea care va înclina balanța într-o direcție sau alta.

Și cine va fi candidatul care ne va uni? Până la alegerile municipale ordinare mai avem un an și jumătate, de ce ne-am băga noi înșine într-o cursă din care ne va greu, dacă nu imposibil, să găsim ieșire. Și dacă e adevărat că între Dodon și Plahotniuc există o înțelegere, atunci care e sensul referendumului? Să schimbăm cu locurile oamenii lui Plahotniuc?

Antipatia pentru Chirtoacă nu trebuie să ne întunece judecata. Maia Sandu are dreptate să nu intre în acest joc, ar însemna să-l prefere pe Dodon lui Plahotniuc, să aleagă copia în locul originalului. Ce vor câștiga chișinăuenii din acest spectacol? Dodon va face exact ceea ce a făcut la Președinție: va da jos drapelul UE de pe primărie și va schimba „ro” pe „md” la compartimentul opțiunilor lingvistice de pe site-ul municipiului Chișinău. Asta i-ar plăcea mai mult domnului Dumitru Spătaru?

O nouă găselniță a domnului Spătaru e că demiterea lui Chirtoacă ar fi… morală, căci l-am votat geopolitic și, oricum, nu are șanse să se întoarcă la primărie, procesul său va fi tărăgănat până în 2019. Și dacă nu va fi? De ce să ne bazăm pe niște presupuneri într-o decizie capitală? Niște oameni sănătoși la cap nu procedează așa. După ce l-am ales pe Chirtoacă cu atâta efort, votând geopolitic, de ce l-am demite peste un an și ceva pentru altceva? S-a schimbat geopolitica? Sau pentru că o dorește foarte mult Dodon? Sau pentru că i s-a intentat un proces, pe care domnul Spătaru însuși îl consideră politic? Unde e dar morala? Să lovești pe cineva cu picioarele fiindcă oricum a căzut, e neputincios?

Moral, decent va fi să așteptăm să se pronunțe justiția în cazul lui Chirtoacă, apoi să decidem, dacă va fi cazul, pe cine alegem. Deocamdată, să vedem ce spune Curtea Constituțională în privința Silviei Radu. Dacă e numită legal, să o lăsăm să lucreze. Poate reușește ceva în câteva luni până se clarifică situația. Ar fi o nebunuie, o adevărată paranoia să o demonizăm în baza unor supoziții, înainte de a o cunoaște. Haideți să ne calmăm! Ea nu a fost membră a PD. Între Silvia Radu, cu o bogată experiență managerială, și un socialist trăsnit cu leuca, ghidat de Dodon, care să facă politică prorusească și să atenteze la simbolurile noastre, e preferabilă totuși Silvia Radu, care s-a apucat de curățenie.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Mihai 17.11.2017 10:16

Maia Sandu inca o data demonstreaza ca nu se pricepe in politica si ca daca ar ajunge la putere ar face mai mult rau decit bine acestei tari.

Lilian 17.11.2017 10:26

Plahotniuc a declarat de mai multe ori ca n-are nevoie de capitala, insa Maia cu Nastase demult rivnesc.

mihai 17.11.2017 10:44

Poate ar fi cazul sa-i dam o sansa Maiei Sandu, sa preia capitala in mainele ei. Sau putem sa ne lipsim si de aici cu milioane furate si scheme false?

Efim 17.11.2017 11:00

Asa a ajuns si Dodon presedinte, Nastase cu Maia a chemat lumea sa protesteze impotriva lui Plahotniuc si l-au ajutat pe Dodon sa urce pe tron.

Dumitru 17.11.2017 11:32

Mai bine pe mâna lui Plahotniuc decât pe mîna lui Dodon.

andrei 17.11.2017 11:53

Prostalanii așa vor face că și în 2018, vor da chiar parlamentul pe mâna lui Dodon! Din cauza Maiei Sandu!

Spencer 17.11.2017 14:40

Ap da, numai asta ne-a rămas, să dăm și capitala, după ce toată țara e în bătaia lui de joc!

Dragos 18.11.2017 10:10

Ce mi-I Dodoasca lui Plahoasca, ce mi-i Plahoasca care ca cum e pro-European, insa neconvertit la valorile europene, la democratie? Intre acesti doi siamezi kremlinezi si perversi exista o relatie extraordinar de extraconjuga(t)la. Relatia lor dezgustatoare a fost botezata in harlemurile din Piata Roscata, pentru ca mandoi sunt niste zbu-Ciumati Roscati. Doua totemuri URSS/PKUS de speriat UE. Doua gasti infractoare, colaboraioniste.

Mihai 18.11.2017 22:58

In Chisinau n-au castigat niciodata nici comunistii,nici socialistii,iar PD a obtinut ultima data doar un mandat de consilier,din 51! De unde asa deductie la d-nul Negru,ca acum PSRM ar putea cuceri capitala? Poate in acest an de aflare la presedintie Dodon a facut ceea ce promisese - lupta cu oligarhii,intoarcerea miliardului furat,lupta cu coruptia,consolidarea cetatenilor - pentru ca oamenii sa aiba mai mare incredere in el si partidul sau?

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.06.2019 09:20 Nicolae Negru Frau Maia Sandu, ieșind din burta PSRM

13.06.2019 11:53 Nicolae Negru Nicolae Negru, despre declarația lui ...

10.06.2019 11:38 Ziarul National Victor Chirilă: „Regimul a fost înfrâ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord cu alegerea Zinaidei Greceanîi, lidera PSRM, în funcția de președintă a Parlamentului?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md