16:45:18 30.11.2021
Stiri

NGM Company, partenerul privat al Loteriei Naționale în domeniul organizării loteriei și pariurilor sportive, răspunde acuzațiilor lansate de Stoianoglo

Actualitate 22.10.2020 15:30 Vizualizări1020 Autor: Ziarul National
NGM Company, partenerul privat al Loteriei Naționale în domeniul organizării loteriei și pariurilor sportive, răspunde acuzațiilor lansate de Stoianoglo


Partenerul privat al Loteriei Naționale a Moldovei în domeniul organizării loteriei și pariurilor sportive, NGM Company, neagă faptul că statul a ratat, în perioada anilor 2017-2019, venituri de 400 de milioane de lei în urma acestui parteneriat public-privat, așa cum a declarat astăzi procurorul general, Alexandr Stoianoglo, într-o conferință de presă.

„Remarcăm că, din 2012 și până la semnarea contractului cu NGM Company, statul nu a avut niciun venit din loterie. Mai mult, nu a existat nici activitate de loterie momentană. Din momentul lansării activității de organizare a jocurilor de loterie, conform parteneriatului public-privat, în noiembrie 2018, până în iunie 2020 statul, inclusiv întreprinderile în care are statut de fondator, a obținut, potrivit estimărilor noastre, venituri în sumă totală de aproximativ 68 de milioane de lei. În același timp, SA „Loteria Națională a Moldovei” doar în 2019 a avut un profit din jocuri de loterie momentană de aproximativ 9 de milioane de lei, fără să suporte cheltuieli”, se arată într-un comunicat de presă al NGM Company.

Citește și: VIDEO // Procuratura investighează „afacerea LOTERIA”: Factori de decizie de la Ministerul Economiei și APP ar fi favorizat „un cerc restrâns de persoane” ca să preia acest domeniu, declarat monopol de stat

Compania „NGM Company” susține că este „o entitate de bună credință”, care și-a început activitatea economică propriu-zisă în noiembrie 2018 și are în momentul de față aproximativ 50 de angajați. „Activitatea NGM Company a fost verificată de către Inspecția Financiară a Ministerului Finanțelor la sfârșitul anului 2019, fără să fie constate încălcări”.

De asemenea, partenerul privat al Loteriei Naționale a Moldovei infirmă că ar oferi publicitate doar la posturilor radio și TV afiliate cetățeanului Plahotniuc.

„O altă remarcă ține de publicitatea produselor de loterie – în prezent promovarea acestora se face la 13 posturi TV și 7 posturi de radio din țară, iar singurul criteriu de selectare ține de audiență și nu de apartenență politică. Mai mult, pe lângă investițiile făcute în dezvoltarea afacerii, cheltuieli de administrare, NGM Company este o întreprindere cu responsabilitate socială. În 2019, de exemplu, am oferit ajutor la zeci de veterani și pensionari în valoare de peste 400 de mii de lei, iar în anul 2020 am susținut peste 6 000 de familii din sate, afectate de restricțiile pandemice, suma ajutoarelor fiind de peste 1 milion de lei”, se mai arată în comunicatul NGM Company.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

29.11.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre r...

26.11.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // România și nevoia de...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce notă îi puneți Guvernului condus de premierul Natalia Gavrilița pentru activitatea din primele 100 de zile de activitate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md