21:05:31 24.09.2023
Stiri

Natalia Gavrilița anunță PROFITURI de peste 100 de MILIOANE de lei la companiile de stat, în prima jumătate a anului curent. Mai mult de jumătate reprezintă dividendele obținute de S.A. „Loteria Națională a Moldovei”

Actualitate 23.09.2022 11:45 Vizualizări3655 Autor: Ziarul National
Natalia Gavrilița anunță PROFITURI de peste 100 de MILIOANE de lei la companiile de stat, în prima jumătate a anului curent. Mai mult de jumătate reprezintă dividendele obținute de S.A. „Loteria Națională a Moldovei”


În primele șase luni din 2022, companiile de stat au obținut un profit de peste 100 de milioane de lei. Declarația a fost făcută ieri, în Parlament, de către premierul Natalia Gavrilița.

Potrivit ei, acest lucru s-a datorat faptului că guvernarea a oprit schemele ilegale de la aceste companii și a selectat manageri profesioniști.

Șeful Executivului nu a oferit alte detalii, dar un raport al Agenției Proprietății Publice (APP) arată că, în primul semestru din acest an, veniturile totale din administrarea și deetatizarea bunurilor proprietate de stat au constituit 175 de milioane de lei. Cele mai mari venituri la bugetul de stat au provenit din defalcări din profitul net al întreprinderilor de stat și dividende, aferente cotei de participare a statului în societățile pe acțiuni – 156,08 milioane de lei.

Potrivit APP, mai mult de o treime din această sumă reprezintă dividendele în sumă de 52,78 de milioane de lei, achitate din profitul net obținut în anul 2021 de către S.A. „Loteria Națională a Moldovei”, în calitate de companie publică autorizată să desfășoare activitățile de implementare a contractelor de parteneriat public-privat. Cea mai mare parte a veniturilor SA „Loteria Națională a Moldovei” provin din parteneriatul public-privat cu NGM Company, care este responsabilă de sectorul loteriilor și pariurilor la competițiile sportive.

Directorul NGM Company, Plamen Milanov, susţine că un factor principal în obţinerea acestei cifre este blocarea site-urilor ilegale de pariuri.

„Rezultatul financiar consistent este legat anume de promovarea de succes a proiectului nostru, care a permis ca pentru prima dată în istoria R. Moldova cât de cât să fie scoasă din umbră piața jocurilor de noroc cu risc social scăzut, dominată până acum de operatori ilegali, din jurisdicții offshore, cele mai multe conectate la fluxurile financiare din Rusia”, a explicat Plamen Milanov.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.09.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre discursul Mai...

20.09.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Proiectul de țară – i...

18.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Iluzia subversivă

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md