03:31:36 20.09.2019
 
Stiri

Moscova salută formarea majorității parlementare dintre PSRM și „ACUM”: „Singura cale de depășire a crizei politice interne este dialogul tuturor forțelor politice responsabile, în conformitate cu principiile democratice general acceptate”

Politică 10.06.2019 14:21 Vizualizări724 Autor: Ziarul National
Moscova salută formarea majorității parlementare dintre PSRM și „ACUM”: „Singura cale de depășire a crizei politice interne este dialogul tuturor forțelor politice responsabile, în conformitate cu principiile democratice general acceptate”

Moscova salută formarea unei majorități parlamentare și alegerea unui nou guvern la Chișinău și se arată dispusă să coopereze cu noile organe ale puterii din R. Moldova „pentru restabilirea relațiilor reciproc avantajoase între cele două țări, în conformitatea cu Tratatul de prietenie și cooperare din 2001”, se arată într-un mesaj al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei.

„Ne angajăm să cooperăm cu autoritățile R. Moldova, alese pe cale democratică, pentru restabilirea relațiilor moldo-ruse reciproc avantajoase în diverse domenii, în conformitate cu prevederile Tratatului de prietenie și cooperare din 2001. Contăm pe stabilizarea rapidă a situatiei din Chișinau în interesul tuturor cetățenilor moldoveni și pe dezvoltarea progresivă a țării”, susține Ministerul Afacerilor Externe din Federația Rusă.

Diplomația rusă mai subliniază că „singura cale de depășire a crizei politice interne este dialogul tuturor forțelor politice responsabile, în conformitate cu principiile democratice general acceptate”.

Gestul Rusiei vine după mesajele mai mult sau mai puțin similare lansate de Bruxelles și Washington. „Statele Unite invită toate partidele moldovenești să manifeste reținere și să se pună de acord asupra acțiunilor viitoare prin dialog politic. Alegerile parlamentare din 24 februarie au fost competitive și au respectat drepturile fundamentale. Voința poporului moldovenesc exprimată în acele alegeri trebuie respectată fără interferențe. Asigurarea unui viitor prosper și democratic pentru Moldova și cetățenii săi este un obiectiv pe care Statele Unite vor continua să îl sprijine”, se arată în comentariul Departamentului de Stat.

UE a declarat duminică că este pregătită să colaboreze cu „Guvernul legitim” ales ieri la Chișinău.

Uniunea Europeană a anunțat că a luat act de deciziile luate de Parlamentul R. Moldova, inclusiv de formarea coaliției guvernamentale. „Respectarea statului de drept și a democrației ar trebui să rămână pilonii relațiilor noastre. Aceasta este, în primul rând, ceea ce așteaptă și merită cetățenii R. Moldova”, se arată într-o notă emisă de Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, Federica Mogherini și Comisarul european pentru politica de extinere și vecinătate, Johannes Hahn.

Tot duminică, NATO a făcut apel la forțele politice moldovene să-și rezolve divergențele prin dialog, în spiritul respectării statului de drept. Purtătorul de cuvânt al alianței Nord Atlantice a declarat duminică în cursul serii, potrivit unei declarații postate pe site-ul organizației că NATO „urmărește cu îngrijorare criza politică din R. Moldova”. În declarație se afirmă: „Facem apel la toate forțele politice din țară să dea dovadă de calm și reținere și să-și rezolve divergențele prin dialog, în spiritul respectului deplin al statului de drept”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Polilogu 10.06.2019 15:25

Deci așa ! Am ”vorbit” de nenumărate ori in comentariile mele despre crearea ”cordonului sanitar ” ROMÂNIA- BASARABIA dinpartea marillor UE- RUSIA si...SUA ! E PREA TÂRZIU DEJA SA MAI AM ALTCEVA DE SPUS .Doamne, ajută-i pe români ! Atat mai am de spus .

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
16.09.2019 09:27 Nicolae Negru O sută de zile cu Dodon sau restabili...

13.09.2019 09:10 Nicolae Negru Maia Sandu va merge la Moscova de bun...

09.09.2019 09:09 Nicolae Negru Congresul PD: resetare sau resemnare?...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să-i ofere „o autonomie foarte puternică” Transnistriei, așa cum a anunțat președintele Igor Dodon, ca soluție pentru reglementarea conflictului transnistrean?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md