09:58:00 20.04.2024
Stiri

MIRACOL // I s-a dat doar un procent șanse să trăiască!

Știri 31.12.2018 19:02 Vizualizări2198 Autor: Ziarul National
MIRACOL // I s-a dat doar un procent șanse să trăiască! sursa: google.ro


Rowan Breyts a venit pe lume în aprilie 2018, în Wheatfield, Indiana. La doar câteva zile după naștere, micuțul a primit un diagnostic crunt, cel de enterocolită necrozantă, o boală care îi distrugea complet intestinele.

Medicii au fost nevoiți să-i anunțe pe părinți, Daniel Breyts și Jessica Novac, că fiul lor are un procent șanse să supraviețuiască. Inițial părinților li s-a spus că Rowan nu are niciun pic de țesut intestinal viabil și că ar fi mai bine să se pregătească să-și ia rămas bun de la bebelușul lor.

„Fără nicio bucată sănătoasă de intestin, nu ar fi putut mânca. Nu ar fi putut să crească. Era prea micuț să putem speră la un transplant. Era condamnat la moarte. L-am pupat și am plâns. I-am spus că îl iubim enorm și că ne-am dori să putem face mai mult pentru el”, a declarat mama copilului pentru Fox News.

Părinții nu s-au putut împăca cu gândul că nu se poate face nimic pentru copilul lor și au decis să consulte și o a doua opinie medicală. Bine au făcut.

Doctorul de la Riley Hospital for Children l-a consultat pe Rowan și le-a spus părinților că a văzut o bucată de intestin viabil, roz.

Părinții au fost șocați să audă vestea, cu atât mai mult cu cât în primul spital li s-a spus că bebelușul lor este pe moarte. După mai multe operații, Rowan a ajuns să aibă 71 cm de intestin sănătos.

Normal, pentru copii, dimensiunea este între 100 și 120 cm, însă medicii le-au spus părinților că băiețelul lor nu va avea nevoie de transplant și nici nu va fi nevoit să trăiască cu sindromul intestinului scurt.

După 209 zile petrecute în spital, Rowan a fost externat. Decembrie e prima lui lună petrecută cu părinții acasă.

„Când îl privesc și știu cât de mic era și cu ce probleme s-a născut știu în adâncul inimii mele că este cu adevărat un copil minune. E un dar de la Dumnezeu”, a declarat mama.

Sursa: demamici.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md