18:01:57 25.02.2024
Stiri

Ministrul Energiei, Victor Parlicov, TURNEU în țările nordice pentru a discuta proiecte energetice

Actualitate 28.11.2023 15:40 Vizualizări630 Autor: Ziarul National
Ministrul Energiei, Victor Parlicov, TURNEU în țările nordice pentru a discuta proiecte energetice


Ministrul Energiei, Victor Parlicov, efectuează în această săptămână o vizită de lucru în țările scandinave, având planificate mai multe întrevederi la Oslo, Copenhaga, Stockholm și Helsinki, în încercarea de a găsi sprijin pentru implementarea de proiecte menite să asigure securitatea energetică a R. Moldova.

În capitala Norvegiei, ministrul Energiei se va întâlni, pe parcursul zilei de marți, cu membrii Comisiei energie și mediu din Legislativ. De asemenea, oficialul are planificate întrevederi cu secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe, Eivind Vad Petersson, cu secretara de stat pentru Energie și Petrol, Astrid Bergmal, cu secretara de stat pentru Climă, Raghnild Sjoner Syrstad. Totodată, Victor Parlicov va discuta cu directorul general al Agenției Norvegiene pentru Dezvoltare internațională, Bard Vegar Solhjell, precum și cu managerii a două companii energetice.

Pe 29 noiembrie, la Copenhaga, oficialul are stabilită o întrevedere cu secretarul permanent al Ministerului Climei, Energiei și Utilităților al Regatului Danemarcei, Lars Frelle Petersen. De asemenea, urmează să aibă o întrevedere cu secretara de stat pentru energie, pecum și discuții cu parlamentari.

La Stockholm, ministrul Parlicov are stabilită întrevedere cu Daniel Liljeberg, secretar de stat al Ministerului Climei și Economiei, cu Diana Janse, secretara de stat pe Dezvoltare, în timp ce la Helsinki programul vizitei include discuții cu șefa Comisiei parlamentare politică externă și a fracțiunii Partidului Social-Democrat în Parlamentul Finlandei, Tytti Tuppurainen, și cu șefa comisiei parlamentare climă și energie, Jenni Pitko.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md