06:22:24 14.06.2024
Stiri

VIDEO // Deputatul Țîcu aduce DOVEZI potrivit cărora firma desemnată să evacueze conaționalii noștri din Rusia ar fi afiliată ministrului Voicu: „Unul dintre fondatori este CUMĂTRUL său, iar altul e tatăl noului șef al SPIA”

Anticorupție 15.04.2020 14:20 Vizualizări9762 Autor: Ziarul National
VIDEO // Deputatul Țîcu aduce DOVEZI potrivit cărora firma desemnată să evacueze conaționalii noștri din Rusia ar fi afiliată ministrului Voicu: „Unul dintre fondatori este CUMĂTRUL său, iar altul e tatăl noului șef al SPIA” Captură


Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) a luat zilele trecute decizia ca cetățenii R. Moldova blocați peste hotarele republicii să poată fi aduși acasă și pe cale terestră, prin intermediul firmelor de transport de pasageri. Astfel, firma „Untrans Service” din Ungheni, desemnată pentru repatrierea moldovenilor din Rusia, ar avea conexiuni cu ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, afirmă deputatul și liderul Partidului Unității Naționale, Octavian Țîcu.

Țîcu a făcut propriile investigații și a aflat că „Untrans Service” are sediul în orașul Ungheni și a fost fondată în 2006 de către Stanislav Păun, cunoscut ca Bărguță, și Grigore Mămăligă.

Citește și: Veste BUNĂ pentru moldovenii din DIASPORĂ: Vor putea reveni acasă și cu AUTOCARELE. Care este procedura și cine va vinde BILETELE

„Domnul Voicu a negat implicarea personală în desemnarea acestei companii și faptul că l-ar cunoaște pe Grigore Mămăligă. În realitate, Stanislav Păun este consăteanul și cumătrul lui Pavel Voicu și actualmente locuiește la Ungheni, în casa acestuia de pe str. Mihai Viteazul 18. În privința lui Grigore Mămăligă lucrurile sunt mai grave. Fiul acestuia, Ion Mămăliga, a fost numit recent, prin ordinul lui Pavel Voicu, șeful Serviciului Protecție Internă și Anticorupție (SPIA) al MAI. Voi face o interpelare către organele de drept cu privință legalității acestei numiri”, a declarat Țîcu.

Deputatul mai spune că ministrul Voicu ar fi abuzat de funcție, pentru „a exercita protecționism și trafic de influență”: „Rugăm organele de drept din R. Moldova, în mod expres Procuratura Generală și procurorul general, Alexandru Stoianoglo, să investigheze cazul”.

De asemenea, deputatul s-a referit și la exportul echipamentelor medicale în Polonia, din moment ce cadrele noastre medicale nu sunt echipate corescunzător pentru a lupta cu COVID – 19.

„Solicităm Guvernului Chicu și CSE explicații pe acest caz și răspuns la câteva întrebări: care este originea și proveniența acestui echipament?; Cum a ajuns acest lot de echipament pe teritoriul R. Moldova?; De ce în condițiile lipsei acute de echipamente medicale de protecție în R. Moldova, pentru spitale, instituții și cetățeni, tone de echipament medical sunt transportate în Polonia?; Cine este responsabil de luarea acestei decizii, mai ales pe fundalul legislației excepționale care interzice exportul echipamentelor din țară? Dincolo de explicațiile CSE, rugăm organele de drept din R. Moldova să investigheze cazul”, a conchis Țîcu.

Stiri relevante
Top stiri

României îi pasă
Punct de vedere NAȚIONAL
10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

08.06.2024 14:24 Ziarul National Nicolae Enciu // 80 de ani de la deba...

07.06.2024 09:22 Nicolae Negru Nicolae Negru // Începe marea curățenie?

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md