03:14:42 25.09.2018
 
Stiri

Miniştrii UE, preocupaţi de problemele R. Moldova: Eforturile autorităților de la Chișinău trebuie încurajate și sprijinite!

Politică 07.03.2015 16:48 Vizualizări2129 Autor: Galina Munteanu
 Miniştrii UE, preocupaţi de problemele R. Moldova: Eforturile autorităților de la Chișinău trebuie încurajate și sprijinite!

R. Moldova este statul partener cel mai avansat din Parteneriatul Estic și, din acest motiv, eforturile autorităților de la Chișinău trebuie încurajate și sprijinite în mod constant. Declaraţia îi aparţine ministrului Afacerilor Externe al României, Bogdan Aurescu, şi a fost făcută în cadrul reuniunii informale a miniștrilor Afacerilor Externe din statele UE care are loc la Riga, Letonia.

Pe agenda reuniunii ministeriale informale s-au aflat criza din Libia, situația din Ucraina și, în context, relațiile Uniunii Europene cu Federația Rusă, pregătirea summitului Parteneriatului Estic, care va avea loc la Riga, în perioada 21-22 mai curent, revizuirea Politicii Europene de Vecinătate.

Șeful diplomației române a arătat că reuniunea din capitala letonă ar trebui să devină un reper pentru o viziune ambițioasă a UE față de statele din Vecinătatea Estică. A subliniat că este necesar ca Parteneriatul Estic să se concentreze mai mult, în viitor, pe solutionarea conflictelor înghețate folosind inclusiv diversele instrumente de asistență aflate la dispoziția UE. ,,UE nu trebuie să ezite în a se implica în rezolvarea conflictelor prelungite din Vecinătatea Estică", a spus Bogdan Aurescu.

De asemenea, a subliniat faptul că R. Moldova este statul partener cel mai avansat din Parteneriatul Estic. A exprimat speranța, în urma vizitelor la Chișinău a președintelui României, respectiv la București a ministrului de Externe al R. Moldova, că Guvernul de la Chișinău va menține angajamentul european și a încurajat omologii să ia parte la reuniunea Grupului de Prieteni pentru Acțiunea Europeană a R. Moldova, convocată de miniștrii de Externe român si francez pe 16 martie, la Bruxelles.

Bogdan Aurescu a adresat statelor membre, care nu au făcut-o încă, îndemnul să ratifice Acordurile de Asociere și Liber Schimb cât mai curând, România fiind primul stat care a îndeplinit acest obiectiv, în iulie 2014.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.09.2018 09:25 Nicolae Negru O nouă amăgeală: politicieni noi fără...

21.09.2018 11:19 Ziarul National Maria Șleahtițchi // Pe strada Lech K...

21.09.2018 09:27 Nicolae Negru Fantoma lui Filat sau diplopie

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md