04:02:30 24.04.2019
 
Stiri

Miniştrii UE, preocupaţi de problemele R. Moldova: Eforturile autorităților de la Chișinău trebuie încurajate și sprijinite!

Politică 07.03.2015 16:48 Vizualizări2260 Autor: Galina Munteanu
 Miniştrii UE, preocupaţi de problemele R. Moldova: Eforturile autorităților de la Chișinău trebuie încurajate și sprijinite!

R. Moldova este statul partener cel mai avansat din Parteneriatul Estic și, din acest motiv, eforturile autorităților de la Chișinău trebuie încurajate și sprijinite în mod constant. Declaraţia îi aparţine ministrului Afacerilor Externe al României, Bogdan Aurescu, şi a fost făcută în cadrul reuniunii informale a miniștrilor Afacerilor Externe din statele UE care are loc la Riga, Letonia.

Pe agenda reuniunii ministeriale informale s-au aflat criza din Libia, situația din Ucraina și, în context, relațiile Uniunii Europene cu Federația Rusă, pregătirea summitului Parteneriatului Estic, care va avea loc la Riga, în perioada 21-22 mai curent, revizuirea Politicii Europene de Vecinătate.

Șeful diplomației române a arătat că reuniunea din capitala letonă ar trebui să devină un reper pentru o viziune ambițioasă a UE față de statele din Vecinătatea Estică. A subliniat că este necesar ca Parteneriatul Estic să se concentreze mai mult, în viitor, pe solutionarea conflictelor înghețate folosind inclusiv diversele instrumente de asistență aflate la dispoziția UE. ,,UE nu trebuie să ezite în a se implica în rezolvarea conflictelor prelungite din Vecinătatea Estică", a spus Bogdan Aurescu.

De asemenea, a subliniat faptul că R. Moldova este statul partener cel mai avansat din Parteneriatul Estic. A exprimat speranța, în urma vizitelor la Chișinău a președintelui României, respectiv la București a ministrului de Externe al R. Moldova, că Guvernul de la Chișinău va menține angajamentul european și a încurajat omologii să ia parte la reuniunea Grupului de Prieteni pentru Acțiunea Europeană a R. Moldova, convocată de miniștrii de Externe român si francez pe 16 martie, la Bruxelles.

Bogdan Aurescu a adresat statelor membre, care nu au făcut-o încă, îndemnul să ratifice Acordurile de Asociere și Liber Schimb cât mai curând, România fiind primul stat care a îndeplinit acest obiectiv, în iulie 2014.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2019 09:12 Nicolae Negru Președintele Zelenski, coborârea acto...

19.04.2019 09:16 Nicolae Negru „ACUM” va înlocui PSRM, Plahotniuc aș...

18.04.2019 13:18 Ziarul National Victor Chirilă // Cine și cum va guve...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce alianță de guvernare credeți că va fi mai benefică pentru R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md