23:00:21 27.05.2024
Stiri

Minciuna lui Șor despre „BLOCAREA la frontieră” a gazului de ZECE lei, DECONSPIRATĂ. „Nu avem capacitatea fizică și nici pârghii legale pentru a bloca gazul la frontieră… O duzină de jucători pe piața gazelor pot confirma acest lucru”

Actualitate 01.12.2023 09:59 Vizualizări2070 Autor: Ziarul National
Minciuna lui Șor despre „BLOCAREA la frontieră” a gazului de ZECE lei, DECONSPIRATĂ. „Nu avem capacitatea fizică și nici pârghii legale pentru a bloca gazul la frontieră… O duzină de jucători pe piața gazelor pot confirma acest lucru”


S.A. „Moldovagaz” nu are capacitatea fizică și nici pârghii legale de a „bloca la frontieră” gazele achiziționate de furnizori alternativi din R. Moldova, a declarat astăzi șeful societății pe acțiuni, Vadim Ceban, după ce fugarul Ilan Șor a anunțat că locuitorii din Găgăuzia ar fi putut beneficia, începând de astăzi, 1 decembrie, de gaze la prețul de zece lei, însă actuala guvernare s-ar împotrivi acestui lucru.

„Pentru locuitorii Găgăuziei și instituțiile autonomiei, iarna ar fi putut începe cu prețuri reduse la gaz – zece lei pentru un metru cub. Este vorba de un preț mai mic de aproape două ori decât cel oferit de monopolistul „Moldovagaz”. Partenerul nostru „Nordgaz Furnizare” SLR a demonstrat seriozitate și transparență. Toate contractele și plățile sunt făcute publice, nu există motive de critică. În prezent, gazul se află practic la graniță, dar autoritățile refuză să-i permită să ajungă la consumatori din cauza lipsei dorinței de a ușura viața oamenilor”, a acuzat Șor din Israel.

La rândul său, Vadim Ceban a combătut afirmațiile lui Șor, subliniind că mai mulți agenți economici aduc gaze în R. Moldova, iar „Moldovagaz” nu creează niciun impediment.

„Nu avem pârghii legale pentru a bloca gazul la frontieră. O duzină de jucători pe piața gazelor pot confirma acest lucru. Companiile regionale de distribuție a gazelor naturale ale grupului „Moldovagaz” au primit de la un furnizor independent un pachet de documente, însă informațiile primite nu corespundeau listei de documente pentru un acord standard de distribuție. Astfel, procesul de schimbare a furnizorului nu a fost încă inițiat, iar documentația a fost returnată spre revizuire. Conform legii, această procedură durează până la 20 de zile, ținând cont de toate cerințele și condițiile”, a explicat Ceban.

Până în prezent, S.A. „Moldovagaz” a primit o singură cerere de schimbare a furnizorului de gaze naturale, care respectă toate standardele, a conchis Vadim Ceban.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
27.05.2024 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scutul european pent...

24.05.2024 10:20 Ziarul National Nicolae Enciu // Modernizarea economi...

24.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Căutarea unui candid...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md